Matig Ajax wint met minimaal verschil van Sparta

Foto: Matig Ajax wint met minimaal verschil van Sparta

Ajax heeft drie punten overgehouden aan het treffen met Sparta Rotterdam op Het Kasteel. In een weinig verheffende wedstrijd waren de Amsterdammers erg slordig en bleek de thuisploeg aanvallend onmachtig. Eén goal maakte het verschil.

Ajax wist donderdag bij Besiktas ook zijn vijfde Champions League-duel van het seizoen winnend af te sluiten, waardoor de groepswinst een feit werd. Trainer Erik ten Hag voerde in dat duel de nodige wisselingen door. Goudhaantje Sébastien Haller besliste het duel als invaller, vanmiddag ontbrak de spits door ziekte. Danilo kreeg zo zijn eerste basisplaats van het seizoen. David Neres stond rechtsbuiten, omdat Antony nog altijd niet fit is. 

Sparta trok zich vanaf het eerste moment terug, om vooral Ajax het voetballen onmogelijk te maken. Het eerste half uur pakte dat goed uit: de Amsterdammers creëerden nauwelijks kansen, terwijl de gastheren er af en toe nog gevaarlijk uitkwam. Vito van Crooij kreeg een grote kans, waarbij hij net naast schoot. De aanvaller werd teruggefloten vanwege buitenspel, maar in de herhaling bleek duidelijk dat het Ryan Gravenberch was die de onbedoelde pass gaf. Bij ingrijpen van de VAR zou de goal zeker geteld hebben. Domper voor Sparta was het uitvallen van Maduka Okoye. De Nigeriaanse doelman liep een schouderblessure op en moest het veld ruimen voor Benjamin van Leer.

Danilo miste vervolgens de eerste echte kans voor Ajax, waarna het in de 36e minuut alsnog de ban brak. Noussair Mazraoui werd weg gestoken aan de rechterkant en kwam met een gevaarlijke voorzet. Danilo kwam er niet aan, maar Dusan Tadic dook bij de tweede paal op om binnen te tikken. Op slag van rust kreeg de koploper nog mogelijkheden via Danilo en Mazraoui, maar kon de marge niet verdubbelt worden. In de tweede helft verwachtte je misschien dat de Amsterdammers erop en erover zouden gaan, dat bleek echter niet het geval. Het veldspel verliep stroef, terwijl Sparta nog weinig aanstalten maakte op offensief iets te ondernemen. Hierdoor werd het ook in de tweede helft geen prettig schouwspel.

Het grootste vuurwerk kwam in letterlijke zit na een uur spelen. In de hoeken van het stadion werd zwaar vuurwerk afgestoken, waardoor men even pauzeerde op het veld. Vervolgens kregen Steven Berghuis, Tadic en Gravenberch nog kansen, maar schoten ze niet met scherp. Door de tussenstand bleef er spanning inzitten, Sparta was echter te onmachtig om nog iets uit te richten. Een schot van invaller Nicolás Tagliafico werd nog gekeerd door Van Leer, net als een nieuwe poging van Berghuis.

Scoreverloop: 0-1 (’36) Tadic 

Wordt Ajax op deze wijze kampioen?

  • Ja
  • Nee
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
83+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
185+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
65+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
19+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
578+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
64+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
251+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
509+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
273+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
436+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
136+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
98+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
466+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
280+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
228+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
576+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
64+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
98+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
114+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie