Juventus middenmoter na nieuwe domper

Juventus is op zaterdagavond opnieuw onderuitgegaan in de Serie A. In Turijn verloor De Oude Dame met 0-1 van Atalanta Bergamo door een doelpunt van Duván Zapata na een foutje van Matthijs de Ligt. Hij hief de buitenspelval op…

Al na een klein half uurtje spelen kwam de Serie A-grootmacht op achterstand: Álvaro Morata probeerde te kaatsen, maar dat mislukte jammerlijk en Berat Djimsiti gaf de bal vervolgens in de loop mee aan Zapata, die keihard raakschoot.

Daarbij zag De Ligt er dus niet goed uit: hij hief buitenspel op, waardoor de Atalanta-spits vogelvrij op Wojciech Szczesny af kon gaan. In de rust greep oefenmeester Massimiliano Allegri in: hij bracht Federico Bernardeschi voor Federico Chiesa. En na de pauze zag het er al wat beter uit aan de kant van Juve.

De thuisploeg kreeg drie mogelijkheden: Bernardeschi mikte naast, een afstandsschot van De Ligt werd geblokt en Paulo Dybala schoot over… Moise Kean kwam in de ploeg voor Weston McKenny als extra ‘troef’ en De Oude Dame drong meer en meer aan. Echt grote kansen leverde dat echter niet op… Dybala was nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn inzet eindigde op de lat.

De Ligt én Marten de Roon maakten de negentig minuten vol in de Allianz Arena, waar Teun Koopmeiners drie minuten voor het eindsignaal inviel. Hans Hateboer bleef in de dug-out zitten bij de gasten. Door de nieuwe nederlaag staat Juventus achtste (!) in de Serie A. Bologna heeft nog een wedstrijd te goed en kan langszij komen…

Scoreverloop: 0-1 (28′) D. Zapata

Wint Juventus dit seizoen de Coppa Italia? Pak 3.50 keer je inleg op bet365!