Scorende Malen wint van Weghorst, rentree Haaland

Borussia Dortmund heeft de drie punten meegenomen uit de Volkswagen Arena van VfL Wolfsburg. Wout Weghorst leek de hoofdrol voor zich op te eisen, maar het was Donyell Malen (en later Erling Haaland) die het laatst konden lachen.

Bij beide Bundesliga-club een Nederlandse spits in de punt van de aanval. Weghorst versus Malen, die afgelopen EK nog concurrenten waren in het tweespitsen systeem van Oranje. BVB had Haaland achter de hand, die wonderbaarlijk snel terugkeerde na een kwestuur.

Het Noorse fenomeen maakte voor de eerste keer weer zijn opwachting in de selectie bij Dortmund, nadat hij door een blessure iets meer dan een maand aan de kant stond. Na 73 minuten kwam hij het veld op in de plaats van Malen. Op dat moment stond Dortmund 1-2 voor, nadat het een scheve situatie rechtgezet had. Wolfsburg was immers al na twee minuten op voorsprong gekomen via Weghorst, maar een strafschop van Emre Can voor rust en een goal van Malen erna zorgden voor de ommekeer.

Acht minuten

Dan was het dus aan Haaland, en die deed meteen wat we inmiddels zo van hem gewoon zijn: scoren. Amper acht minuten had hij nodig om zijn eerste goal na zijn rentree te maken en zo de eindstand op 1-3 vast te leggen. Door de overwinning wipt Dortmund voorlopig naar de leiding in de Bundesliga, met twee punten meer dan Bayern München. Dat speelt later op de avond wel nog tegen Bielefeld. Wolfsburg zakt voorlopig naar de zevende plaats.

De eindzege van Dortmund in de Europa League levert zeven keer je inleg op. Zet in bij bet365!