Fred Rutten looft Feyenoorder: “Hou ik van”

Foto: Fred Rutten looft Feyenoorder: “Hou ik van”

In het verleden was Fred Rutten nog coach van Feyenoord (seizoen 2014/2015), vandaag de dag kijkt hij thuis vanaf de bank naar hoe Arne Slot die job vervult in Rotterdam. Want dat doet Slot met verve.

“Ik houd van zo’n type trainer, die zegt wat hij wil en die visie ook waarmaakt met zijn ploeg. Feyenoord wil de wedstrijd beheersen, de bal hebben en dat lukt heel goed. Daarbij is Slot flexibel en verdwaalt niet in een tunnel. Hij handhaaft zijn spelconcept en brengt evenals Ten Hag bij Ajax situatief nuances aan. Bijvoorbeeld Toornstra voor Jahanbakhsh aan de buitenkant”, vertelt Rutten aan De Telegraaf.

‘Conference League geweldige leerschool’

Verder geeft de Tukker ook aan in het algemeen van de Conference League te kunnen genieten, vooral nu de Nederlandse clubs (Feyenoord, Vitesse en AZ) het daarin zo goed doen. “De punten die je in de Conference League pakt, bezorgen Nederland in 2023 waarschijnlijk een extra vaste plaats in de Champions League. Daar profiteren we allemaal van: sportief, financieel, qua uitstraling en wat te denken van de ontwikkeling van spelers en trainers.”

Met AS Roma, Feyenoord, Tottenham Hotspur en Rennes is de Conference League ook een sterk bezet toernooi en na de winter komen er nog Europa League-ploegen bij. Jonge, talentvolle trainers als Slot en Jansen bij AZ moeten dealen met driemaal in de week spelen, tussendoor reizen, het managen van allerlei omstandigheden en tegelijk is daar de druk van het moeten winnen. AZ tegen NEC in Alkmaar, bij Jablonec in Tsjechië en in Arnhem tegen Vitesse. Onbetaalbare ervaringen voor jonge trainers. Zo is de Conference League een geweldige leerschool'”, aldus Rutten tot slot.

Wint Feyenoord in Enschede? Win 1.75 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Feyenoord maakt kans om de Conference League te winnen

  • Eens
  • Dat is overdreven
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie