Kieft ziet groot probleem Ten Hag bij Ajax

Foto: Kieft ziet groot probleem Ten Hag bij Ajax

Ajax draait Europees gezien op volle toeren, maar toch houdt analist Wim Kieft zijn hart vast als het gaat over de breedte van de selectie. De oud-international merkt in De Telegraaf vandaag op dat Ajax het ‘tegen een modale Turkse subtopper niet kan zonder Daley Blind, Sébastien Haller, Antony en Jurriën Timber’.

Onder meer Davy Klaassen, Mohammed Daramy en Perr Schuurs mochten het eens laten zien, maar toonden volgens Kieft juist alleen maar de zwakte van Ajax in de breedte van de selectie. “In Turkije ontbrak Antony, begon Haller op de bank en Tadic in de spits. Neres bleek geen schim meer van de rechtsbuiten van drie jaar terug, Daramy is jong, wild en heeft nog een lange weg af te leggen en Tadic kon dit in de spits niet compenseren. Terwijl Tadic vroeger internationaal juist het alternatief was. Haal je Tadic en Haller uit elkaar, dan verandert er een hoop.”

In tegenstelling tot concurrenten PSV (Carlos Vinícius) en Feyenoord (Cyriel Dessers) heeft Ajax geen ‘pinchhitter’, ziet Kieft verder. Danilo deed het aardig bij FC Twente, maar komt tekort voor Ajax. In aanvallende zin kampt de ploeg derhalve met nogal wat beperkingen. Dat kan Ajax later in het toernooi opbreken tegen clubs als City, Bayern, Chelsea, Liverpool en PSG.”

Brobbey of L. De Jong

Mede daarom zou Ajax nu serieus werk maken van de terugkeer van Brian Brobbey, al blijft ook Luuk de Jong nog een optie. Oud-international Pierre van Hooijdonk gaf eerder ook al zijn zegen voor een huurtransfer van De Jong naar PSV. “Ik denk dat Luuk de Jong voor Ajax geen vreemde optie is. Je krijgt er een ander type bij en dat is alleen maar goed. Ieder team moet een goede pinchhitter hebben. Ik vind dat je als elftal voor elk scenario een plan moet hebben. Dus als het even niet loopt of je komt achter te staan, moet je iemand op de bank hebben zitten die iets anders brengt. Met Danilo is het poppetje voor poppetje wisselen.”

Wordt Ajax Eredivisie-kampioen? De odd is inmiddels 1.61!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens met Kieft?

  • Ja
  • Nee
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie