Oranje Leeuwinnen beperken schade van wanprestatie in Tsjechië

Foto: Oranje Leeuwinnen beperken schade van wanprestatie in Tsjechië

De Oranje Leeuwinnen hebben vanmiddag nagelaten om een grote stap richting kwalificatie voor het WK te zetten. In Tsjechië werd er namelijk met 2-2 gelijk gespeeld, waardoor de directe strijd met de Tsjechische vrouwen nog erg spannend kan gaan worden.

Eigenlijk zou de wedstrijd gisteren al gespeeld worden, maar sneeuwval dwong de dames om een dagje langer te wachten. Het leek er echter op alsof de speelsters van bondscoach Pearson in feite nog steeds niet helemaal klaar waren, want in Tsjechië leek het vanmiddag bij vlagen nergens op.

Al binnen elf minuten opende Katerina Svitkova de score door vanaf een meter of twintig prompt over doelvrouw Sari van Veenendaal heen te schieten. Hoewel de bal redelijk onhoudbaar leek, merkte analiste Leonne Stentler in de rust ook al terecht op dat ‘we ons zorgen moeten gaan maken over de veel te lage sprongkracht van Van Veenendaal’, die al langere tijd geen schim meer is van de doelvrouw die ooit één van de besten ter wereld was.

Na rust kwamen de Leeuwinnen nog wel terug tot 1-1 dankzij een ingetikte rebound van dichtbij door Daniëlle van de Donk, maar met een uur op de klok greep Tsjechië opnieuw de voorsprong. Pas in de blessuretijd voorkwam Nederland nog een nederlaag: 2-2 door Stefanie van der Gragt.

Spannende strijd met IJsland

Door de remise staat Nederland wel nog vijf punten voor op IJsland, maar laatstgenoemde heeft nog twee duels extra (!) resterend en kan dus nog de koppositie gaan heroveren. Tsjechië staat met één duel minder gespeeld zes punten onder Oranje. De nummer 1 van de poule pakt direct een ticket voor het WK, de nummer 2 moet de play-offs in om dat te kunnen behalen.

Scoreverloop: 1-0 (11′) Katerina Svitkova, 1-1 (52′) Daniëlle van de Donk, 2-1 (60′) Simona Necidova, 2-2 (90+3′) Stefanie van der Gragt

Gaan de Leeuwinnen het WK nog halen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie