TRANSFERUURTJE: Ten Hag en United, Newcastle-knaller

Foto: TRANSFERUURTJE: Ten Hag en United, Newcastle-knaller

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ralf Rangnick neemt de aankomende maanden de honneurs waar bij Manchester United, waardoor The Red Devils in alle rust op zoek kunnen gaan naar een coach voor de langere termijn. En dat kan alleszins Erik ten Hag worden. Volgens The Daily Mail is de Ajax-trainer de back-up op Old Trafford voor het geval dat het niet lukt om Mauricio Pochettino los te weken bij Paris Saint-Germain. Komt de Argentijn niet naar Manchester, dan zouden de hoge heren van The Mancunians van plan zijn om aan te kloppen bij de Johan Cruijff ArenA. ‘Ajax doet niet moeilijk’ Het bovengenoemde dagblad haalt ‘Nederlandse bronnen’ aan die stellen dat een ‘transfer’ van de Tukker naar het noorden van Engeland een reële optie is. In Amsterdam zou men Ten Hag deze ‘droomstap’ gunnen, zij het pas aan het einde van het seizoen 2021-2022. Ajax zou dus geenszins van plan zijn om een eventuele verhuizing van zijn succescoach te blokkeren.

Ajax wil Steven Bergwijn verleiden tot een terugkeer in de Eredivisie. De Amsterdammers hopen de aanvaller op te halen bij Tottenham Hotspur. Valentijn Driessen onthulde in Veronica Inside de hernieuwde interesse van Ajax. “Ze willen graag David Neres verkopen in de winter en ze zijn ook bezig om Bergwijn binnen te halen. Als onze vriend Neres weggaat, moet je natuurlijk een vervanger hebben. En Bergwijn komt nauwelijks aan de bak bij Tottenham“, zo oordeelde de chef voetbal van De Telegraaf. Tafelgenoot René van der Gijp acht de kans echter klein dat Neres deze winter een mooie transfer maakt. “Die gaat niemand kopen. Ja, verhuren met optie tot koop. En dan bidden dat-ie het goed doet.” Driessen kan zich daar wel in vinden. “Sinds hij geblesseerd is geweest is het helemaal niks meer met hem.”

Je kunt er niet omheen: Sébastien Haller presteert momenteel geweldig bij Ajax. De beide journalisten van De Telegraaf Mike Verweij en Valentijn Driessen zijn desondanks nog niet helemaal overtuigd van de kwaliteiten van de Ivoriaan… Verweij opent het bal in de voetbalpodcast Kick-Off: “Ik denk dat als Ajax Haller kan verkopen voor veel meer dan hij heeft gekost, de duurste aankoop ooit, dat ze hem onmiddellijk moeten verkopen. Ik bedoel: stel je voor dat er een gekke Premier League-club veertig of vijftig miljoen euro biedt, onmiddellijk een strik erom en weg! Dat vind ik wel.” Driessen is geen fan van de spits, maar is het niet helemaal met zijn collega eens: “Ik zou hem voor veertig miljoen euro niet laten gaan. Je pakt weliswaar vijftien miljoen euro (in feite 17,5 miljoen euro, red.) winst, maar je moet ook wat anders terughalen. Kijk, als je nu een heel rijtje spitsen zou hebben die je kunt ophalen en dan hetzelfde doen, maar die lopen natuurlijk niet rond. Daar moet je een beetje voor uitkijken. Je moet een spits niet te snel van de hand doen.”

Buitenland:

Newcastle United heeft grote plannen op de winterse transfermarkt en volgens El Mundo Deportivo moet FC Barcelona-aanvaller Ousmane Dembélé de eerste ‘superster’ worden die ervoor kiest naar St. James’ Park te komen. The Magpies werden onlangs voor 350 miljoen euro overgenomen door een investeringsfonds uit Saoedi-Arabië, dat in totaal een waarde heeft van liefst 367 miljard euro. De Saoedi’s hebben grote plannen met hun nieuwe ‘speeltje’, dat op termijn zelfs in staat gesteld moet worden om de Champions League te winnen. Naar verluidt is er meer dan 200 miljoen euro beschikbaar gesteld voor transfers en moeten er een aantal grote namen naar Newcastle komen. Niet iedereen is echter haalbaar voor de nummer negentien (!) van de Premier League, maar de hierboven genoemde Dembélé is mogelijk wél te porren voor een overstap. 

Volgens Mundo Deportivo hebben The Magpies Dembélé al een jaarsalaris van vijftien miljoen euro en een tekenbonus van datzelfde bedrag in het vooruitzicht gesteld. De nieuwe Barça-coach Xavi Hernández liet desondanks weten: “Ik heb een persoonlijk gesprek met hem gehad om mijn kijk op de zaken te verduidelijken. Ik reken op hem en niet alleen dit seizoen, ik wil hem nog jaren bij de club hebben. Ik hoop dat hij zijn contract verlengt, maar dat ligt niet in mijn handen.”

Wint Ajax dit seizoen de Champions League? Pak 21 keer je inleg bij bet365!

Moet Ten Hag voor United kiezen?

  • Ja
  • Nee
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie