Danjuma kan ‘droomtransfer’ veiligstellen

Foto: Danjuma kan ‘droomtransfer’ veiligstellen

Arnaut Danjuma beleeft een droomseizoen. Waar de aanvaller in Engeland nog een vrij anonieme speler was, is dat in La Liga wel anders. Met zijn snelheid en scoringsdrift ligt hij bij de supporters van Villarreal goed en lijkt hij zelfs een publiekslieveling te worden. Achter de schermen is Liverpool naar verluidt echter bezig om hem naar de Premier League te halen. Welke keuze gaat hij aankomende zomer maken?

Elke voetballer heeft zijn manier van spelen die goed past in een bepaalde competitie. De voetbalstijl van Zlatan Ibrahimovic past bijvoorbeeld goed in Italië, die van Sadio Mané goed in Engeland en die van Robert Lewandowski goed in Duitsland. Zo kwam Danjuma deze zomer erachter dat het Spaanse voetbal hem als een jas is gegoten. De tegenstanders in Spanje geven hem niet alleen de ruimte om zijn actie te maken en op snelheid zijn man te passeren, maar ook het technische voetbal bevalt hem dit seizoen uitstekend bij zijn nieuwe club.

Danjuma begon direct vanaf het begin van de competitie er lustig op los te scoren en hield daar vervolgens niet meer mee op. Het leverde hem zelfs een plaats in het Nederlands elftal op. Hoewel het voor bondscoach Louis van Gaal überhaupt problematisch is om voldoende kwaliteiten te vinden aan de zijkant van de aanval, verkeert Danjuma momenteel ook gewoon in een bepaalde vorm die zelden is terug te vinden. Met zijn diepgang aan de linkerkant van het veld zorgt hij bovendien voor ruimte voor zijn ploeggenoten, wat ook Liverpool is opgevallen.

Grootste kwaliteiten

De aanvaller heeft de kwaliteiten die elke hoofdtrainer wel in zijn groep wil hebben. Waar veel buitenspelers van de huidige tijd op zoek zijn naar de persoonlijke actie en bovendien vaker naar binnen trekken dan buitenom gaat, is dat bij Danjuma compleet anders. Van Gaal gaf hem in oktober tegen Gibraltar bijvoorbeeld de opdracht mee om telkens op snelheid buitenom te gaan. Het zorgde ervoor dat zijn directe tegenstander het niet meer wist en letterlijk omviel wanneer Danjuma zijn actie inzette en voorbij hem rende.


Die kwaliteiten liet hij bij Bournemouth ook al eens zien, maar zijn scorend vermogen is nieuw. Danjuma staat bij Villarreal al op vijf doelpunten en een assist in de Spaanse competitie, waarmee hij zeer belangrijk is voor de resultaten van zijn team. Danjuma legt een gezonde energie in de vele wedstrijden die hij speelt, waardoor hij veel scherpte voor het doel heeft wanneer de bal in het strafschopgebied van de tegenstander belandt. Het werpt de vraag op waar het plafond van Danjuma ligt, aangezien die niet snel lijkt bereikt.

Mogelijke transfer

Verschillende Engelse media brachten zijn naam deze maand in verband met een overgang naar Liverpool. De topclub is naar verluidt op zoek naar een speler die als vervanger van Mané kan dienen en zouden bij Danjuma te zijn uitgekomen. Het lijkt een logische vondst te zijn, aangezien hij met zijn snelheid en het maken van doelpunten lijkt op de Senegalees. Tegelijkertijd moet Danjuma nog heel hard werken om ooit het niveau van Mané te bereiken, te beginnen aankomend weekend wanneer het duel met Barcelona op het programma staat.

Juist in de topduels zullen de grote clubs in Europa
beoordelen of Danjuma nu al klaar is voor de volgende stap. Het is voor de Nederlander daarom belangrijk dat hij tegen Barcelona een goed duel afwerkt en indruk maakt op de scouts langs de kant. Daarvoor moet hij echter vooral de lijn van de afgelopen weken doorzetten en niet opeens ander voetbal laten zien, aangezien dat tegen hem kan werken. Wanneer Danjuma daartoe in staat is, dan moet niemand raar opkijken als hij volgend jaar zomer opeens op  Anfield binnen komt lopen.

Wint Villarreal van Barcelona? Pak 2.70 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Is Danjuma goed genoeg voor Liverpool?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
140+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:27
4+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
12+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
117+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
39+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
45+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
250+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
113+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
121+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
399+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
43+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
84+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
28+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
94+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
88+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
47+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
183+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
36+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
134+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:40
9677+
‘Publiekslieveling spotgoedkoop naar Ajax’
15:12
1546+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie