‘Enorme Van de Beek-wending is een feit’

Foto: ‘Enorme Van de Beek-wending is een feit’

De situatie van Donny van de Beek lijkt te zijn veranderd sinds het ontslag van Ole Gunnar Solskjaer. De middenvelder begon in de basis tegen Villarreal (1-1) en lijkt ondanks zijn moeizame optreden een grote kans te maken op meer minuten.

Op de persconferentie van vrijdag sprak de interim-manager van Manchester United zich uit over de rol van Van de Beek. “Donny is een van de spelers die zo flexibel is, dat hij op verschillende posities kan spelen. Voor zijn komst van Ajax naar United deed hij dat al, net als bij het Nederlands elftal. Veelzijdigheid kan echt een kracht zijn.”

Carrick vervolgt: “We hebben ideeën hoe we Donny het best tot zijn recht kunnen laten komen, maar hij is zo flexibel en past zich zo makkelijk aan. Hij kan op twee of drie posities spelen. Bij Ajax speelde hij zelfs als valse spits in de Champions League. We hebben onze ideeën, maar we denken dat hij met zijn veelzijdigheid echt iets kan toevoegen aan dit team.”

Van de Beek kwam onder Solskjaer amper aan spelen toe. Solskjaer zag het duidelijk niet in hem zitten, maar het lijkt er sterk op dat de middenvelder onder Carrick een serieuze rol van betekenis gaat spelen. United zou hem dan ook nog altijd niet willen afschrijven.

Toekomst

In de voetbalpodcast van De Telegraaf gaf Ajax-watcher Mike Verweij aan dat Van de Beek nog altijd een transfer overweegt. Mede daarom zou hij ook van zaakwaarnemer zijn gewisseld. Een nieuw perspectief zou de Oranje-international echter op andere gedachten kunnen brengen.

Scoort Van de Beek tegen Chelsea? Win elf keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat hij alsnog slagen bij United?

  • Ja
  • Nee
507+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie