‘Keiharde Ajax-conclusie na bezoek aan Istanbul’

Foto: ‘Keiharde Ajax-conclusie na bezoek aan Istanbul’

Ajax-trainer Erik ten Hag zal een harde conclusie hebben getrokken na het Champions League-duel met Besiktas. Dat schrijft Wim Kieft vrijdag in zijn column voor De Telegraaf.

De oud-international kraakt harde noten na het duel in Istanbul (1-2 zege). Kieft schrijft: “Trouwens, voor Eredivisie-begrippen mag de selectie van Ajax voldoende kwaliteit herbergen, voor het niveau Champions League komt Ten Hag tekort. Gebleken is dat Ajax tegen een modale Turkse subtopper niet kan zonder Blind, Haller, Antony en Timber. De vervangers zijn gewoon niet goed genoeg.”

Daar voegt Kieft aan toe: “In Turkije ontbrak Antony, begon Haller op de bank en Tadic in de spits. Neres bleek geen schim meer van de rechtsbuiten van drie jaar terug, Daramy is jong, wild en heeft nog een lange weg af te leggen en Tadic kon dit in de spits niet compenseren. Terwijl Tadic vroeger internationaal juist het alternatief was. Haal je Tadic en Haller uit elkaar, dan verandert er een hoop.”

Wel ziet Kieft een achilleshiel bij Ajax. “In tegenstelling tot Feyenoord (Dessers) en PSV (Vinicius) loopt er bij Ajax na het vertrek van Brobbey en Traoré geen directe vervanger rond voor Haller. Danilo deed het aardig bij FC Twente, maar komt tekort voor Ajax. In aanvallende zin kampt de ploeg derhalve met nogal wat beperkingen. Dat kan Ajax later in het toernooi opbreken tegen clubs als City, Bayern, Chelsea, Liverpool en PSG.”

Ajax landskampioen? Win 1.61 keer je inleg bij bet365!

Eens?

  • Ja
  • Nee
421+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie