Loting play-offs: Portugal óf Italië mist WK

Foto: Loting play-offs: Portugal óf Italië mist WK

Of Europees Kampioen Italië, óf het Portugal van Cristiano Ronaldo zal niet op het WK 2022 in Qatar te bewonderen zijn. Dat heeft de loting voor de play-offs richting het eindtoernooi vanmiddag duidelijk gemaakt.

Italië en Portugal zitten namelijk in dezelfde cyclus van de nacompetitie, en kunnen dus elkaar treffen in een allesbeslissende clash. “Ze nemen het respectievelijk op tegen Noord-Macedonië en Turkije. De wedstrijden worden in maart 2022 gespeeld”, schrijft het Algemeen Dagblad.

De krant vervolgt: “Natuurlijk kunnen ook beide landen nog ontbreken op het WK. Er zijn nog 3 WK-plekken beschikbaar voor Europese landen. De play-offs worden gespeeld in de vorm van drie minitoernooitjes met elk vier landen. In deze toernooitjes speelt elk land een halve finale over één wedstrijd, waarna de winnaars in de finale, ook over één wedstrijd, om het WK ticket strijden.”

Nederland ontliep de play-offs door groepswinnaar te worden, dankzij de 2-0 zege op Noorwegen in de laatste speelronde. Turkije is het land uit de groep van Nederland in de WK play offs. “Op het WK is plek voor 32 landen. Dertien daarvan komen uit Europa. Na de kwalificatie zijn dus nog drie plekken te verdelen voor Europese landen door middel van play-offs, waaraan in totaal twaalf landen meedoen. De play-offs worden gespeeld op 24-25 maart (halve finales) en 28-29 maart (finale)”, aldus het AD tot slot.

Gokken op het WK kan nu alvast, bij bet365!

Toernooi 1: Wales – Oostenrijk & Schotland – Oekraïne

Toernooi 2: Rusland – Polen & Zweden – Tsjechië

Toernooi 3: Italië – Noord-Macedonië & Portugal – Turkije

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wie gaat het halen?

  • Portugal
  • Italie
  • Allebei niet
147+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie