Xavi neemt definitief Frenkie de Jong-standpunt in

Foto: Xavi neemt definitief Frenkie de Jong-standpunt in

Xavi Hernández is absoluut niet van plan om Frenkie de Jong van de hand te doen. De coach van FC Barcelona heeft zelfs een heel ander idee met de Oranje-international.

De Jong is bezig aan zijn derde seizoen in Camp Nou. De Nederlander is een vaste waarde op het middenveld, maar toch klinkt er ook vaak kritiek op zijn spel. Critici vinden dat hij te weinig het verschil maakt, zeker gezien het aankoopbedrag van 86 miljoen euro (inclusief bonussen). Dit seizoen staat zijn teller na vijftien officiële duels op nul doelpunten en twee assists.

Steeds vaker klinkt er daarom kritiek op De Jong. De laatste maanden gonst het dan ook van de geruchten. Menig topclub in Europa zou de oud-speler van Ajax willen inlijven, waar de clubleiding naar verluidt wil meewerken gezien de beroerde financiële positie. Zelfs Xavi zou volgens eerdere berichten wel heil zien in een vertrek van de Oranje-international.

Reactie Xavi

Onzin, zo claimde Xavi vrijdag op de persconferentie. “Frenkie de Jong hoopt hier gelukkig te zijn. Wij hebben een type speler zoals hij nodig”, zo counterde de Barcelona-coach stellig. “Hij is totaal niet te koop, integendeel zelfs. Ons idee is om hem hier te verbeteren.”

Het contract van De Jong loopt medio 2026 af. In zijn verbintenis staat een gelimiteerde transfersom van 400 miljoen euro.

Scoort Frenkie tegen Villarreal? Win acht keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Een wijs besluit?

  • Ja
  • Nee
777+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie