Valentijn Driessen: “Godsgeschenk voor het Nederlandse voetbal”

Foto: Valentijn Driessen: “Godsgeschenk voor het Nederlandse voetbal”

Toen de Europese voetbalbond (UEFA) aankondigde dat de Champions League en Europa League een klein ‘broertje’ zouden krijgen, werd daar behoorlijk schamper op gereageerd. De Conference League blijkt echter een uitkomst te zijn voor de Eredivisie!

Dat is precies wat Valentijn Driessen vandaag meldt in zijn column in De Telegraaf. Hij schrijft: “De Conference League werd als een soort Oost-Europees afvoerputje beschouwd zodat clubs uit bijvoorbeeld Montenegro, Kazachstan, Azerbeidzjan en Armenië ook eens tot de winter Europees voetbal konden spelen. De grote West-Europese competities mochten daarom slechts een kleine afvaardiging inschrijven van één, maximaal twee clubs.”

Van troosttoernooi naar godsgeschenk

“Aanvankelijk werd het toernooi als een troosttoernooi beschouwd voor Feyenoord, AZ en Vitesse nadat ze de Europa League misliepen via de Eredivisie”, gaat hij verder. “In werkelijkheid ontpopt de Conference League zich als een godsgeschenk voor het Nederlandse voetbal. Massaal omarmd door het publiek getuige de volksverhuizing bij iedere uitwedstrijd van Feyenoord, de prima bezetting van de stadions in Rotterdam en Arnhem en de uitstekende kijkcijfers op televisie bij Veronica en ESPN.”

“Het belang is ingedaald”

Vroeger werd voortijdige uitschakeling schouderophalend geaccepteerd, aldus Driessen: “Die tijden zijn voorbij en zowel de KNVB als collegaclubs denken mee met de Europese deelnemers door nationale wedstrijden te verschuiven of zelfs uit te stellen. Het belang is ingedaald. Het levert clubs direct geld op en indirect waarde omdat spelers hun marktwaarde vergroten en tegelijkertijd is het goed voor het imago en de waarde van de Eredivisie als competitie.”

En dan zijn we er nog niet: “Daarnaast ontwikkelen spelers zich, wennen ze fysiek en mentaal aan drie wedstrijden in zo’n Europese week. Ook jonge en internationaal relatief onervaren trainers als Arne Slot, Pascal Jansen en Thomas Letsch pakken een schat aan ervaring mee voor hun persoonlijke ontwikkeling.”

Wint Feyenoord de Conference League? Win meer dan 10 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Godsgeschenk?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee joh
275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie