‘Bliksemtransfer voor Memphis Depay in de maak’

Foto: ‘Bliksemtransfer voor Memphis Depay in de maak’

Memphis Depay dreigt FC Barcelona voortijdig te verlaten. De Italiaanse topclub Juventus zou de Oranje-international willen overnemen van de Catalaanse topclub.

Memphis had afgelopen zomer de keuze uit verschillende clubs. Juventus werd nadrukkelijk genoemd, maar uiteindelijk tekende hij een verbintenis bij Barcelona. De oud-PSV‘er is een vaste waarde in Camp Nou en gezien de personele problemen voorin zal trainer Xavi Hernández hem er voorlopig bij willen houden. Toch zou er sprake zijn van een mogelijke bliksemtransfer.

Dat heeft alles te maken met de financiële problemen van FC Barcelona. Xavi kan deze winter nagenoeg niets op de transfermarkt, tenzij de Catalanen een speler voor veel geld verkopen. Juventus wil volgens El Nacional voor maar liefst zestig miljoen euro toeslaan in januari. De kwakkelende Italianen willen daarmee het vertrek van Cristiano Ronaldo naar Manchester United opvangen.

Voorwaarde

In de zomer lukte het Juventus niet om een vervanger aan te trekken voor Ronaldo. Om die reden hoopt de Italiaanse club deze winter alsnog op een akkoord met Memphis. In Turijn zou hij een aanzienlijk beter contract kunnen tekenen, terwijl Barcelona het geld goed kan gebruiken.

FC Barcelona zal naar verluidt alleen een ‘ja’ overwegen als het zelf een goede vervanger kan aantrekken. De naam van de momenteel geblesseerde Borussia Dortmund-aanvaller Erling Braut Haaland valt veelvuldig. Hij moet wel zo’n honderd miljoen euro kosten.

Maakt Memphis de 0-1 tegen Villarreal? Win zes keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet hij deze kans pakken?

  • Ja
  • Nee
3852+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie