AZ dankzij remise nu al zeker van groepswinst

AZ heeft zich donderdagavond geplaatst voor de knock-outfase van de Conference League. Een gelijkspel bij Jablonec volstond om het ticket veilig te stellen: 1-1.

AZ begon de avond als koploper van Groep D, met Jablonec op vijf punten achterstand als nummer twee. Een gelijkspel zou daardoor volstaan voor een plek in de volgende ronde van de Conference League. De avond begon echter niet lekker voor de Alkmaarders.

Al na zeven minuten nam Jablonec de leiding in eigen huis. Doelman Peter Vindahl (foto) liet zich verrassen door een kopbal van Milos Kratochvil, die daarmee de 1-0 tegen de touwen werkte. Vlak voor rust herstelde AZ zich door de stand in evenwicht te trekken. Hakon Evjen, die de voorkeur kreeg boven Albert Gudmundsson, vond het net op aangeven van Vangelis Pavlidis.

Jablonec en AZ maakten er na rust geen voetbalfeest van. Er gebeurde relatief weinig in Tsjechië, al greep Pavlidis nog een kans om de bezoekers naar een nieuwe zege te schieten. Het bleef dus bij 1-1 en daardoor is AZ al na de voorlaatste speelronde zeker van de groepswinst.

Scoreverloop: 1-0 (7′) Milos Kratochvil, 1-1 (44′) Hakon Evjen

Wedden op AZ-duels? Maak een bet365-account aan en win!