‘Overmars laat Ajacied totaal in de kou staan’

Foto: ‘Overmars laat Ajacied totaal in de kou staan’

De rol van Hassane Bandé bij Ajax lijkt totaal uitgespeeld. Volgens clubwatcher Freek Jansen heeft de clubleiding zelfs al geen oog meer voor de 23-jarige vleugelaanvaller.

Medio 2018 telde Ajax nog ruim acht miljoen euro neer voor de smaakmaker van KV Mechelen. Door blessureleed begon Bandé met een valse start en sindsdien bleef een gelukkig huwelijk uit. De momenteel aan het Kroatische NK Istra verhuurde buitenspeler heeft zelfs (nagenoeg) geen contact meer met de Amsterdamse club.

“In Amsterdam denkt niemand meer aan Bandé”, zo schrijft Jansen namens weekblad Voetbal International. “Gezien de huidige ratrace vol duels en presteren in het heden wellicht logisch, maar in de klaagzang van de aanvaller schuilt ook een structureel probleem. En niet alleen bij Ajax. Topsport is keihard. Je moet presteren om mee te tellen.”

Jansen pleit echter voor ‘enig empathisch vermogen’. “Is het niet uit menselijk oogpunt voor de speler, dan zeker op sportief en financieel vlak voor de clubs. Het blijft altijd apart dat een club wel in staat is miljoenen neer te tellen om een speler te halen, maar eenmaal in de gelederen dezelfde voetballer bij wat tegenslag vaak aan zijn lot wordt overgelaten. Het geld van de veelbelovende transfer verdampt zodoende snel bij gebrek aan een adequate aanpak.”

Overmars

Als directeur voetbalzaken zou Marc Overmars hier een rol moeten spelen, zo meent Jansen. “Overmars heeft de reputatie goed op de centjes te letten, maar geld wordt nog meer waard als een club zich ook bekommert om de mens áchter de aankoop.”

Ajax landskampioen? Win 1.61 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Een blunder?

  • Ja
  • Nee
490+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie