Dit zijn de gezondste clubs uit het betaalde voetbal

Foto: Dit zijn de gezondste clubs uit het betaalde voetbal

Go Ahead Eagles en Heracles Almelo hebben de financiën keurig op orde. Op basis van het Financial Rating Systeem van de KNVB zijn zij de gezondste clubs uit het betaalde voetbal. Van de topclubs scoort Ajax het best.

De voetbalbond berekent met een puntensysteem de financiële situatie van de clubs. Zo kijkt men naar onder meer de jaarrekeningen, het eigen vermogen en de verhouding tussen personeelskosten en overige kosten van de clubs. Van de maximale veertig punten scoren de Eagles er 37 en Heracles er 36. Ajax, Sparta Rotterdam en sc Heerenveen volgen met allen 35 punten.

In Deventer heeft men de zaken dus goed op orde. “Mooi voorbeeld zijn ook de contracten. Toen wij promoveerden, zijn we daar gewoon in de lijn van de Eerste Divisie mee doorgegaan, we gaan niet ineens een waterhoofd creëren”, stelt algemeen directeur Jan Willem van Dop in gesprek met Voetbal International

Coronacrisis

Kowet komt de coronacrisis relatief door. Vlak na het uitbreken van de pandemie in maart 2020 besloot de club snel te handelen met het aanvragen van werkloosheidsuitkeringen voor de spelers. “Toen de pandemie uitbrak, zijn we de zaterdag daarna bij elkaar gaan zitten en meteen met de stofkam door de begroting gegaan. Het eerste wat we hebben gedaan, is zelf tien procent inleveren. Dat lijkt me normaal als je een beroep gaat doen op anderen”, aldus Van Dop. “Ook bij de NOW-steun en dergelijke hebben we zo conservatief mogelijk ingezet. Sterker nog, ik heb de begroting voor volgend jaar al in grote lijnen liggen. En ook daar gaan we flink omhoog en staat er al een plus onder.” 

Heracles gaat ook verstandig met de centen om en kant goed leven met de tweede stek. “Ach, eerste of tweede, 36 of 38… Wij kijken daar niet zo naar. We moeten gewoon netjes onze rekeningen betalen. Zo moeilijk is dat niet. Noem ons maar een atypische club”, aldus algemeen directeur Rob Toussaint tegen VI.

Verwacht je toch een degradatie van Go Ahead? Verdien bij bet365 vijf keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Had je dit verwacht?

  • Ja, eigenlijk wel
  • Nee, wat een verrassing
110+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie