Perez gechoqueerd door ‘zwaktebod’ bij Ajax

Foto: Perez gechoqueerd door ‘zwaktebod’ bij Ajax

Gisteren won Ajax uiteindelijk toch nog bij Besiktas, en dat had het zeker deels te danken aan enkele reddingen van doelman André Onana. Toch vindt oud-international Marciano Vink het vreemd dat de Kameroener überhaupt plots mocht keepen, in Turkije.

“Je hebt een keeper die in een megaflow zit. Als je die redding van Remko Pasveer tegen RKC Waalwijk zag, dan zie ik geen noodzaak om dit te doen”, zegt Vink na de 1-2 zege van Ajax. “Wat gebeurt er nu in het hoofd van Pasveer? Hij ziet Onana het ook goed doen.”

Kenneth Perez gaat nog een stapje verder: “Ik ben ongelooflijk verbaasd, ik vind het een zwaktebod van Ajax dat ze hem terug hebben genomen”, stelt Perez. “Hij en zijn zaakwaarnemer hebben zich zo schofterig opgesteld ten opzichte van Ajax.” Perez zou Onana voorgoed buiten hebben gezet. “Honderd procent. Hier heb je je geld en je hoeft niet meer te komen. Alleen als je dat niet doet en je deze keuze maakt, zou ik hem ook opstellen. Dan moet de beste keeper spelen. Het is heel duidelijk dat hij een betere keeper is dan Pasveer.”

Nieuwelingen grijpen kans niet

Van de zes nieuwe namen in de basis vond Vink enkel Onana en nog één iemand een goede indruk maken. “Op Nicolás Tagliafico na hebben de wissels in de eerste helft niet gebracht wat ze moesten brengen.” Hij doelt met name op Davy Klaassen, David Neres en Perr Schuurs. “Voor Mohamed Daramy is het nieuw, maar de rest zit er al een tijdje.”

Ook Daramy was niet erg best, vond Vink. “Hij wisselde prima momenten af met vrij onlogische momenten. Hij dribbelde bijvoorbeeld naar de hoek, dan is er al weinig ruimte, en dan wilde hij toch nog buitenom passeren. Dat is onlogisch. Hij maakte gekke keuzes. Hij heeft zeker potentie, maar het komt er nog niet uit.”

Houdt Ajax de nul tegen Sparta komend weekend? 1.90x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Eens met Vink en Perez over Onana?

  • Ja
  • Nee
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie