Van der Vaart slikt woorden over Ajacied in

Foto: Van der Vaart slikt woorden over Ajacied in

Rafael van der Vaart was gisteren niet over iedere Ajacied even lyrisch, na de krappe zege op Besiktas. Maar wie zeker wél op lof kon rekenen was spits Sebastién Haller. De man uit Ivoorkust kantelde als invaller het duel volledig, met twee goals.

“Ik ben ook kritisch op hem geweest, maar als jij Sporting-uit begint met vier goals, dan begin je wel lekker natuurlijk”, zegt Van der Vaart op Ziggo Sports. “Dan prikt hij er elke wedstrijd nog eentje bij… Het is een grote gozer en als Ajax zó dominant is, dan is het een heerlijke spits om erbij te hebben. Ik kan nu niet meer zeggen dat hij niet Champions League-waardig is, al denk ik niet dat hij dit volgend seizoen wéér kan in de Champions League. Ik denk dat je hier gewoon even van moet genieten. Ik denk ook niet dat hij voor veel geld verkocht zal worden. Hij moet lekker bij Ajax blijven en daar zijn we ook allemaal blij mee, maar dit gaat hij niet meer doen.”

RTL

Ook bij de collega’s van RTL oogstte Haller complimenten. “Hij valt in de tweede helft in en maakt het verschil met zijn goals”, ziet Theo Janssen. Hij miste dan nog een kans en had een keer pech met een afgekeurde goal, maar hij maakte duidelijk het verschil.” Door de komst van Haller verhuisde Dusan Tadic terug naar links en dat pakte goed uit, vond Wesley Sneijder. “Het voelde weer vertrouwd. Je zag ook gelijk dat Berghuis weer in zijn rol terechtkwam. Hij weet dat de bal aan de linkerkant wordt vastgehouden, dus dat hij altijd in die ruimte eronder kan komen. Dat waren weer de vertrouwde dingen. Wat Theo zegt, Haller maakt het verschil. Hij staat twee keer op de goede plek, hij scoort er twee. Het is een fenomeen.”

Toch zag Janssen ook plek voor een kanttekening: “Het zit hem niet tegen, alles valt voor zijn voeten en hij schiet ze binnen. Vorig jaar hadden we met z’n allen zoiets van: ‘Haller is niet goed genoeg’, maar hij laat het nu toch zien.” Inmiddels staat Haller op negen goals in vijf CL-wedstrijden dit seizoen.

Wordt Haller topscorer van de CL? Verzesvoudig je inleg!

Haller is wereldtop

  • Eens
  • Dat niet
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie