Zorgen om ‘grote dissonant’ bij Ajax: “Hij is onzeker”

Foto: Zorgen om ‘grote dissonant’ bij Ajax: “Hij is onzeker”

Ajax won gisteren dankzij een comeback in de tweede helft toch nog van Besiktas JK, maar niet alle spelers waren even goed en scherp. Zo stelt analist Wesley Sneijder dat Davy Klaassen amper in het spel voor kwam. 

Klaassen kreeg net als André Onana, Perr Schuurs, Nicolás Tagliafico, David Neres en Mohamed Daramy een basisplek, nu Antony gespaard werd. “Ik denk dat Erik ten Hag weer een bevestiging heeft gekregen dat hij de juiste keuzes maakt. Vandaag hebben andere jongens de kans gekregen, maar die hebben ze niet gegrepen”, constateert Sneijder op RTL na afloop.

Theo Janssen: “Klaassen was, en jij (presentator Humberto Tan, red.) maakte daar zojuist een grapje over, the most invisible man on the pitch. Dat was echt zo. Hij kwam niet in het spel voor. Hij liep er maar een beetje..” Sneijder is het daar mee eens: “Ik maak me best wel een beetje zorgen om Klaassen. Hij was in de beginperiode van dit seizoen toch wel belangrijk voor Ajax, maar nu is hij al weken totaal uit vorm. Als je zou zeggen dat hij vanavond niet heeft meegedaan, geloof je het ook. Hij was totaal nergens bij betrokken.”

‘Onzeker door reserverol’

Sneijder denkt: “Hij kan misschien wat moeilijker omgaan met het feit dat hij na zijn blessure van basisspeler naar wisselspeler is gegaan. Dat is in zijn kop gaan zitten.” Janssen begrijpt die keuze van Ten Hag wel. “Berghuis is erin gekomen op zijn positie en doet het goed. Klaassen heeft één kracht: op het juiste moment vertrekken. Maar zodra hij de ruimtes moet belopen, heeft hij heel veel moeite. Hij is niet heel snel. En hij wordt ook ouder, dus hij zal misschien ook wat langzamer worden. Dan wordt het nog moeilijker te belopen.”

Sneijder vond Klaassen ‘onzeker’ ogen. “Er was vandaag ook geen wisselwerking tussen Berghuis en Klaassen. Dat komt ook omdat de voorhoede en de achterhoede veel te ver van elkaar vandaan stonden. Het was niet compact genoeg. Daarom waren ze met z’n tweeën aan het zwemmen. Maar voetballend hebben ze het allebei niet gebracht.” En dat terwijl het volgens de voormalig Oranje-international wel zaak is dat de wisselspelers in vorm en fit blijven. “Het toernooi gaat straks pas beginnen. Spelers die op de bank zitten, moeten ook in een bepaalde vorm gaan komen. Je kunt het niet met elf man doen.”

Staat Ajax aan het einde van het seizoen met de Champions League-beker in haar handen? Pak 21 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Maak jij je ook zorgen om Klaassen?

  • Ja
  • Neuh
102+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie