Wijndal staat met mond vol tanden: “Moeilijk te verklaren”

Foto: Wijndal staat met mond vol tanden: “Moeilijk te verklaren”

AZ kan donderdagavond de volgende ronde van de Conference League veiligstellen. De Alkmaarders hoeven daarvoor uitsluitend een punt binnen te halen tegen Jablonec, zo weet ook Owen Wijndal.

De ploeg van Pascal Jansen presteert, mede door het vertrek van verschillende dragende spelers, wisselend dit seizoen. Waar op Europees gebied de Alkmaarders uitstekende resultaten neerzetten, doet AZ in de eredivisie mee in de middenmoot. Ook Wijndal vindt dit verschil lastig te verklaren, zo vertelt hij op de officiële clubwebsite van AZ.

“Als je de wedstrijden met elkaar vergelijkt, zie je gek genoeg dat we qua veldspel beter zijn in de Eredivisie”, stelt Wijndal. “Maar qua resultaten juist weer in de Conference League. Ik heb liever een goed resultaat, maar het is moeilijk te verklaren waarom het in de ene competitie beter gaat dan in de ander. Wel heb ik het gevoel dat het zomaar weer de goede kant op kan gaan.”

Conference League

Wijndal heeft het gevoel dat het bereiken van de volgende ronde in de Conference League goed moet komen. “Ik ga ervanuit dat wij de klus gaan klaren. Daar heb ik alle vertrouwen in en met die doelstelling zijn wij ook naar Jablonec gekomen. Wel denk ik dat het een lastige wedstrijd wordt, maar wij moeten Jablonec kunnen verslaan met het spel dat we willen spelen.”

Verspeelt AZ punten tegen Jablonec? Pak tot wel 5.25 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat AZ door naar de volgende ronde?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik denk dat het misgaat
61+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie