Levchenko stelt ongevaccineerden gerust: “Dat gaat in Nederland niet gebeuren”

Foto: Levchenko stelt ongevaccineerden gerust: “Dat gaat in Nederland niet gebeuren”

Evgeniy Levchenko is fel tegen het nemen van maatregelen tegen ongevaccineerden. Dat laat de voorzitter van VVCS weten in een interview met het Algemeen Dagblad.

Bayern München en Hertha BSC kondigden deze maand aan dat ze willen ingrijpen wanneer een ongevaccineerde speler binnen de selectie het coronavirus krijgt. Beide clubs willen hun spelers niet langer doorbetalen wanneer zij in thuisquarantaine zitten, net zolang tot ze weer terug zijn op de club.

Volgens Levchenko moeten we in Nederland niet naar dit systeem toe. “Het idee alleen al is schandalig”, stelt hij. “Als club moet je een veilige basis bieden aan je spelers, ook aan ongevaccineerde spelers. Met dit soort maatregelen stoot je ze alleen maar van je af. Zeer onwenselijk. Dat gaat in Nederland niet gebeuren.”

Nieuwe coronamaatregelen

Ondertussen wacht hij gespannen de persconferentie van vrijdag af, waarin mogelijk nieuwe maatregelen voor de voetballerij volgen. “Het aantal coronabesmettingen bij clubs is uitermate laag. Dat is een groot compliment waard aan de bedrijfstak. We zien op dit moment dan ook geen reden om het beleid te veranderen.”

De hoogste odds op wedstrijden in de eredivisie en Keuken Kampioen Divisie vind je bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft Levchenko gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
174+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie