‘Deze 4 woorden moet Ten Hag op het bord schrijven’

Foto: ‘Deze 4 woorden moet Ten Hag op het bord schrijven’

Ajax is reeds geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League, maar toch moet er vanavond zeker gewonnen worden van Besiktas JK, in Turkije. In De Telegraaf blikt analist Ronald de Boer alvast vooruit.

“Ik zou niet het hele elftal overhoop gooien, maar een aantal veranderingen zou ik wel begrijpen. Voor het groepsproces is het belangrijk dat er een bepaalde sfeer en energie ontstaat en dat jongens die later in het seizoen belangrijk kunnen worden speelminuten krijgen. Daar is de wedstrijd tegen Besiktas geschikt voor.”

De Boer stelt dat Ajax geschiedenis kan gaan schrijven, als het de laatste twee groepduels met Besiktas en Sporting CP weet te winnen. In 1995 brak Ajax al het Nederlandse record qua puntenaantal in de groepsfase (16, in een groep met Real Madrid, Ferencvaros en Grasshoppers). “Op dat moment denk je dat zo’n puntentotaal nooit meer door een Nederlandse club wordt overtroffen. Maar Ajax is op dit moment nog altijd foutloos en heeft de kans achttien punten te halen. Dat zou ik wel even op het grote bord schrijven als ik trainer van Ajax was: jullie kunnen geschiedenis schrijven!”

Geld en coëfficiënten

Voormalig penningmeester Arie van Os wijst verder op de bijna drie miljoen euro die verdiend wordt bij een zege, én op een potentiële coëfficiëntenpolonaise. “Als Nederland een van de twee inhaalt, plaatsen de nummers één en twee van de Eredivisie zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2023/24 en dat zou vooral voor PSV en Ajax geweldig zijn.”

“Omdat je dan min of meer bent verzekerd van veertig miljoen euro en echt op dat toernooi kunt begroten. Dat is nu nog een beetje link. De club kan zijn eigen financiële vangnet creëren, waardoor een keer geen kampioen worden niet vervelend hoeft te zijn”, aldus Van Os tot slot.

Zet 50 euro in op een zege van Ajax en win er 68 terug!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaat Ajax winnen vanavond?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie