Van der Vaart tipt Ajax: ‘Haal hem terug’

Foto: Van der Vaart tipt Ajax: ‘Haal hem terug’

Ajax speelt vanavond in de Champions League tegen Besiktas. Voormalig voetballer Rafael van der Vaart kijkt er enorm naar uit, zo zei hij gisteren al op Ziggo Sports. Verder kwam hij ook gelijk met transferadvies: haal Donny van de Beek terug naar Amsterdam.

Van de Beek kent tot dusver een verloren seizoen bij Manchester United. “Donny wegwezen? Ja. Maar ik vind Donny een goede speler. Alleen niet voor Manchester United. Ik denk dat hij veel beter naar Duitsland kan gaan, want daar komt hij het beste tot zijn recht. Of gewoon weer terug naar Ajax. Dat past hem als een jas en daar heeft Ajax ook echt veel aan. In het buitenland heb je iemand als Fernandes nodig. Hij is altijd aanspeelbaar en zijn ballen komen vaak aan”, zei Van der Vaart.

“Als hij niet scoort en niet in die zestien komt, dan heb je aan dat soort spelers in mijn ogen heel erg weinig. Ik denk gewoon dat hij een hele verkeerde keuze qua club heeft gemaakt, want dit past gewoon niet bij zijn manier van voetballen. Hij is zoekende en vraagt zich af: waar moet ik heen? Hij wordt niet van achteruit gecoacht. Hij wíl wel vooruit, maar de rest wil niet. Je hebt gewoon het gevoel dat Donny helemaal niet in dit team past”, gaat Van der Vaart verder.

‘Kansloze missie’

Raffie merkt dat Van de Beek ‘niet in zijn spel kan komen’ op Old Trafford. “Nou, ik vind dat hij helemaal geen voetbal speelt. Hij is gewoon zoekende en je ziet gewoon dat hij daar gewoon gedeeltelijk niets aan kan doen. Maar hij heeft het gewoon niet afgedwongen in de eerste paar maanden. Je ziet gewoon dat hij er een beetje tussenin loopt, terwijl hij heel graag vooruit wil: hij wil doelpunten maken en de rest wil achteruit. Hij is zó zoekende dat het gewoon een beetje een verloren zaak voor hem is. Je merkt gewoon dat de spelers ook geen vertrouwen in hem hebben.”

De hoogste odds op wedstrijden van Ajax én Man United vind je bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Ajax moet hem terughalen

  • Eens
  • Oneens
436+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie