‘Leugenaar’ Memphis Depay helemaal afgemaakt

Foto: ‘Leugenaar’ Memphis Depay helemaal afgemaakt

FC Barcelona heeft de laatste tijd de grootst mogelijke moeite om doelpunten te maken. Gisteren werd het 0-0 tegen SL Benfica in de Champions League en vandaag ligt Memphis Depay flink onder vuur in de Spaanse media…

Het dagblad Marca analyseert: “Xavi heeft de handleiding, maar hij kan niet ook de doelpunten gaan maken. Hij kan weinig worden verweten na twee wedstrijden, voor zover er iets van hem geëist kan worden in zo’n korte tijd. Barcelona speelt beter voetbal en voldoet aan de eisen waaraan het moderne Barcelona moet voldoen… tot het moment dat het in de laatste meters beslist moet worden. Wellicht is het moment daar dat gezegd moet worden dat Depay niet de aangewezen persoon moet zijn om bij een club als Barcelona de doelpunten te moeten maken. Of dat de jeugdopleiding prachtige talenten voortbrengt, maar dat deze ook geen doelpunten maken.”

“Luis Suárez en Lionel Messi zijn weg en daarmee ook de aanvallende kracht van Barcelona in de voorbije tien jaar”, vervolgt de sportkrant. “De hoop is gevestigd op een voetballer als Ousmane Dembélé, even talentvol als fragiel. Het zegt voldoende over het enorme probleem waar Barcelona mee kampt op een plek waar wedstrijden worden beslist. Xavi kan nog zo zijn best doen, maar dit probleem lijkt geen oplossing te hebben.”

Leugenaar

Marca noemt Memphis ‘el mentiroso‘, oftewel: de leugenaar… “Depay lijkt op een aanvaller van een topclub, maar hij is het niet. Het is een goede voetballer, dat lijdt geen twijfel, maar het is niet een voetballer die het verschil kan maken. Een complementaire voetballer, maar niet de stervoetballer waarmee Barcelona zijn gebrek aan scorend vermogen moet willen oplossen. Dat moet Barcelona niet willen. Tegen Benfica speelde Depay wederom een teleurstellende wedstrijd, afgezien van het feit dat hij een paar goede kansen om zeep hielp.”

Journalist Manu Carreño laat in het programma El Larguero weten: “Voetbal is afhankelijk van de spelers die je tot je beschikking hebt. Het is heel oneerlijk om Xavi met Josep Guardiola te vergelijken. De een had Thierry Henry, David Villa en Lionel Messi. Xavi heeft nu Depay…”

AS heeft het laatste woord: “Licht en duisternis in het spel van Depay. Hij was goed wanneer het spel moest worden opgebouwd en hij zich aanbood. Maar hij was onfortuinlijk richting het doel, afgezien van het feit dat hij maar weinig kansen kreeg. De weinige kansen die hij kreeg, waren echter niet aan hem besteed. Het duurt nog wel even voordat hij een echte topwedstrijd voor Barcelona zal spelen.”

Scoort Memphis zaterdag tegen Villarreal? Pak 2.50 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Terechte kritiek?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
1416+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:19
0+
Wilfred Genee ‘cancelt’ Vandaag Inside-gast
12:48
187+
‘Excelsior zwaar benadeeld tegen Ajax’
12:41
519+
‘Rotterdam naait Feyenoord keihard’
12:20
223+
‘Barcelona gaat helemaal los met 1,2 miljard’
12:00
38+
Waarom Mikautadze bij Ajax nooit gaat slagen
11:46
110+
ESPN-analisten kraken ‘kelderklasse-speler’ Ajax
11:35
163+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
189+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
202+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
103+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
107+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
157+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
172+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
233+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
246+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
537+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2486+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
829+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
202+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie