Klaassen voelt zich schuldig: ‘Echt heel moeilijk’

Foto: Klaassen voelt zich schuldig: ‘Echt heel moeilijk’

In 2017 verliet Davy Klaassen Ajax nog voor Everton, maar twee jaar later keerde hij via Werder Bremen terug op het oude nest. De Duitse club liet hij achter zich als een soort zinkend schip, dat vocht tegen degradatie. Toch kon hij de Amsterdamse lokroep niet weerstaan.

“Na mijn eerste contact over een transfer met Marc Overmars, duurde het drie weken tot het rond was. Je kan je voorstellen dat dat niet makkelijk was”, blikt Klaassen terug met Voetbal International. “Ik voelde me ook schuldig tegenover Werder Bremen. Ik wilde zolang ik daar was gewoon vol mijn best doen, maar dat was echt heel moeilijk. Op een gegeven moment zat ik met mijn hoofd echt hier in Amsterdam.”

Op 5 oktober kwam de deal rond, sindsdien speelde Klaassen al weer 59 keer mee met Ajax 1. Zijn contract loopt nog drie jaar door. Denkt de middenvelder ooit nog terug te keren naar over de landsgrenzen? “Ik ben voorzichtig geworden wat dat betreft. Dat ik na één seizoen al weg was bij Everton, zag ik ook niet aankomen. Eén ding is zeker en dat is dat ik ontzettend blij ben hier.”

Dat ook al speelt Klaassen dit seizoen niet alles meer. Nu Steven Berghuis zich heeft gemanifesteerd als ’10’ moet de Oranje-international vaker dan hem lief is vanaf de bank starten. Morgenavond speelt Ajax in de Champions League tegen Besiktas JK.

Scoort Klaassen morgen de openingstreffer (zijn specialiteit)? Win 325 eu met 50 inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Klaassen hoort in de basis bij Ajax

  • Eens
  • Oneens
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie