Nico-Jan Hoogma vertrekt in 2022 bij KNVB

Foto: Nico-Jan Hoogma vertrekt in 2022 bij KNVB

Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma vertrekt in 2022 bij de Nederlandse voetbalbond, zo maakt hij vandaag bekend via de officiële kanalen van de KNVB. Zijn contract in Zeist loopt af en dat gaat de beleidsbepaler dus ook niet verlengen.

In een persbericht komt Hoogma aan het woord: “Met de naderende afloop van je contract, ga je reflecteren. Als je doorgaat, dan begint een hele cyclus opnieuw. Er komen twee eindtoernooien (EK voor de vrouwen en WK voor de mannen) aan, en als Louis van Gaal na het WK klaar is, moet de nieuwe bondscoach er al staan.”

“Dan heb je het over januari 2023”, gaat hij verder. “Als je die zelf aanstelt, dan wil je het liefst ook betrokken blijven bij het vervolg, en ga je dus eigenlijk weer een hele nieuwe cyclus aan. Dat vind ik te lang, heb ik voor mezelf besloten. Dus als mijn contract afloopt straks in juni 2022 is het een goed moment om te stoppen. Mijn opvolger kan dan ook met een schone lei beginnen.”

Jan Dirk van der Zee

Jan Dirk van der Zee, bij de KNVB verantwoordelijk voor de Oranje Leeuwinnen en het vrouwenvoetbal, steekt de loftrompet over zijn collega: “Sinds de komst Van Nico-Jan zijn er grote stappen gemaakt in de verdere ontwikkeling van het topsportklimaat bij de KNVB. Als directeur topvoetbal is hij eindverantwoordelijk voor zowel het Nederlands elftal als de Oranje Leeuwinnen.”

“Door die synergie heeft hij stevig bijgedragen aan de verdere professionalisering van alle nationale teams, mannen en vrouwen, maar ook gezorgd dat de vrouwen een inhaalslag konden maken als het gaat om de begeleiding, faciliteiten en betalingen”, besluit hij. “Nico-Jan heeft de Campus helpen verder te ontwikkelen, en dat de nationale teams ‘terug’ zijn in Zeist komt mede uit zijn koker.”

Wint Oranje het WK 2022? De odd bedraagt liefst 21.00!

Goede beslissing?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
56+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie