“Het gaat niet altijd zoals je het wilt”

Foto: “Het gaat niet altijd zoals je het wilt”

Eljero Elia werd kampioen met Feyenoord en speelde zelfs een WK-finale (die van 2010 met het Nederlands elftal). In het hier en nu is de vleugelspits echter actief bij ADO Den Haag in de Keuken Kampioen Divisie. De beeldvorming doet hem desondanks helemaal niets.

“Het gaat niet altijd zoals je het wilt, maar ik ben in elk geval blij dat ik deze stap heb gezet”, vertelt hij in een interview met het Algemeen Dagblad. Elia relativeert: “Ik ken genoeg jongens die op hun dertigste al zijn gestopt. En ik kan nog gewoon vol gas geven. Ik voel me fit en heb geen pijntjes. Ik ben gewoon teruggegaan naar mijn hometown. Het is mijn club.”

Zijn verblijf bij FC Utrecht in de Galgenwaard draaide uit op een sof: “Alles moet goed op z’n plek zijn. Bij Utrecht was dat niet het geval. Er zijn daar dingen gebeurd die niet leuk zijn. Nee, daar hoef ik niet zo nodig over te praten. De mensen bij Utrecht weten zelf wel hoe het zit. Maar ik heb me daar nooit op m’n plek gevoeld. De trainer (John van den Brom, red.) haalde me en een paar weken later nam hij ontslag. Als ik dat van tevoren had geweten, had ik misschien een andere keuze gemaakt.”

“Utrecht sprak die ambitie uit”

Had hij zich vorig seizoen niet al aan ADO moeten verbinden? “Dat was een bewuste keuze, omdat ik nog in de top wilde meedraaien. Utrecht sprak die ambitie uit. Maar ik had de hele voorbereiding bijna niets gedaan en kreeg corona. Ik was helemaal terug bij af. Dat was zwaarder dan ik had verwacht. Sinds de tweede helft van het seizoen ben ik pas weer fit. En dat was eigenlijk te laat. Nu wil ik mezelf weer laten zien. Hoe goed ik nog kan zijn, weet ik niet, maar alles is mogelijk in voetbal. Het is maar hoe graag je het zelf wil. En ik wil het graag, anders was ik gestopt.”

Houdt ADO de nul tegen FC Dordrecht? Verdubbel je inleg!

Is hij afgegleden?

  • Vind ik wel
  • Vind ik dus niet
32+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie