Gio gepresenteerd in Glasgow: “Rangers en Feyenoord zijn vergelijkbaar”

Foto: Gio gepresenteerd in Glasgow: “Rangers en Feyenoord zijn vergelijkbaar”

Giovanni van Bronckhorst is maandag officieel gepresenteerd als manager van Rangers FC. De 46-jarige Rotterdammer is blij terug te zijn op het oude nest en gaat vol vertrouwen de uitdaging aan in Glasgow.

Het is de eerste klus voor Gio sinds zijn Chinese avontuur bij Guangzhou City in 2020. Tussen 2015 en 2019 was hij eindverantwoordelijke bij Feyenoord, waar hij in het seizoen 2016/17 de landstitel pakte.

Van Bronckhorst vindt Feyenoord en Rangers op elkaar lijken. “Dit is de club die ik wilde, de club die ik wil leiden en successen wil brengen. Ik heb al voor een grote club als Feyenoord gewerkt. Erg groot, met veel druk. Rangers en Feyenoord zijn vergelijkbaar. Hopelijk kan ik hier voor soortgelijke successen zorgen met mijn staf en de spelers”, laat hij weten op de persconferentie.

Toen zijn oud-club, tussen 1998 en 2001 speelde de oud-international op Ibrox Park, zich meldde hoefde Van Bronckhorst niet lang na te denken. “Vorige week was er het eerste contact en voor mij was het makkelijk. Ik ken de club en weet hoe groot Rangers is. We hebben goede gesprekken gehad en ik ken de mensen die hier werken. Ik weet wat de plannen met de club zijn voor de komende jaren en de filosofie en ambitie spreken me erg aan.”

Opgegroeid met 4-3-3

Gio omschrijft zichzelf als trainer voor de aanwezige pers. “Dit is een nieuw begin voor alle spelers. Jong of oud maakt niet uit, als je goed genoeg bent, dan speel je. Ik ben in Nederland opgegroeid met 4-3-3 en ben erg gecharmeerd van dat systeem als startpunt. Wel vind ik het belangrijk dat je kunt variëren tijdens een wedstrijd, ik wil er zeker van zijn dat mijn spelers bekend zijn met verschillende speelwijzen, zodat we dynamisch zijn en afhankelijk van het moment tactisch kunnen variëren. Verder ben ik een coach die erg strikt is. Ik ben gek op discipline, dat in mijn ogen erg belangrijk is, ook voor hoe je als speler handelt op het veld”, besloot de oefenmeester, die donderdagavond debuteert tegen Sparta Praag in de Europa League.

Wint Gio bij zijn debuut als manager van Rangers? Zet in bij bet365 (@1.85)!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wordt dit een succes?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie