‘Vraagprijs Ajax-target pakt torenhoog uit’

Foto: ‘Vraagprijs Ajax-target pakt torenhoog uit’

Ajax zou een van de geïnteresseerde clubs zijn in het Zweedse talent Patrik Walemark. Zijn club Häcken wil echter de hoofdprijs ontvangen voor de 20-jarige rechtsbuiten.

Begin deze maand kwam het nieuws dat de Amsterdammers al op de tribune hebben gezet voor de jeugdinternational. Walemark beleeft dit seizoen zijn doorbraak in de Zweedse Allsvenskan, waarin hij in 27 duels negen keer scoorde en acht assists gaf. Het leverde naar verluidt interesse op van onder meer Ajax, Anderlecht en Atalanta Bergamo.

Wat betreft de transfersom klinken verschillende geluiden. Transfermarkt taxeert zijn waarde op 1,2 miljoen euro, maar Häcken zou veel meer verlangen. Sportdirecteur Martin Ericsson liet aan Zweedse media weten dat de club een bedrag à la Zlatan Ibrahimovic (toen die van Malmö naar Ajax vertrok) voor hem wil. Dat zou liggen tussen de zes en acht miljoen euro.

Afhaker

Een stevige som, maar voor Ajax heeft het wel als voordeel dat beide clubs daardoor afhaken. Zo zou bijvoorbeeld Anderlecht zich hebben teruggetrokken na het aanhoren van de vraagprijs. De Amsterdammers hebben een viel diepere buidel om uit te tasten.

Bij Häcken is men inmiddels op de hoogte dat Walemark door de topclubs in de gaten wordt gehouden. “Ik denk dat Patrik gemotiveerd zal worden door de interesse. Zo’n type is hij wel”, zei trainer Per-Mathias Högmo daarover. “Hij wordt daar niet nerveus van, maar alleen maar scherp en gemotiveerd.” Walemark heeft nog een contract tot het eind van 2024. In de winter van 2020 kwam hij over van Qviding.

Stunt Ajax met de eindzege in de Champions League? Profiteer van de quotering van x21!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Moet Ajax een dergelijk bedrag betalen?

  • Ja, geld is het probleem niet
  • Nee, is duidelijk te veel
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie