Besiktas-verdediger om opmerkelijke reden uit selectie gezet voor duel met Ajax

Foto: Besiktas-verdediger om opmerkelijke reden uit selectie gezet voor duel met Ajax

Fabrice N’Sakala is door zijn club Besiktas uit de selectie gezet richting het Champions League-duel met Ajax. Zijn disciplinaire schorsing zou te maken hebben met zijn gedrag op social media.

De Turkse topclub heeft inmiddels bevestigd dat de Congolees niet langer tot de hoofdmacht behoort. Daar werd geen officiële reden bij gegeven, maar volgers van de club weten dat het komt door een actie op Instagram. N’Sakala had meerdere berichten geliked van spelers van Trabzonspor, die de 1-2 overwinning vierden op Besiktas.

Na de nederlaag verliet de verdediger Istanbul om zich te melden voor de nationale ploeg van de Democratische Republiek Congo. Tijdens de WK-kwalificatieduels tegen Tanzania en Benin kwam hij overigens niet in actie. Na terugkomst viel uit berichten op Instagram op te maken dat hij individueel trainde en de kleedkamer van de jeugdteams van Besiktas zat. “Fabrice N’Sakala is tijdelijk uit de selectie gezet en zal apart van de hoofdmacht trainen”, maakten The Black Eagles maandag bekend via een statement.

Besiktas nam vorig jaar zomer N’Sakala over van Alanyaspor. In zijn eerste seizoen werd hij met het team, als regelmatige basisspeler, kampioen. Deze jaargang komt hij minder aan de bak en staat de ploeg teleurstellend negende. De linksback speelde vooralsnog zeven duels, waaronder de hele wedstrijd tegen Ajax in de Johan Cruijff ArenA (2-0). De laatste vijf competitieduels behoorde hij niet meer tot de wedstrijdselectie.

Scoort zowel Ajax als Besiktas woensdag? Bij een inzet van €100 verdien je €166!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Logisch dat je daarvoor uit de selectie wordt gezet?

  • Ja
  • Nee
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie