Driessen wijst op ‘trieste situatie’ bij Feyenoord

Foto: Driessen wijst op ‘trieste situatie’ bij Feyenoord

Feyenoord won bijzonder gemakkelijk met 4-0 van PEC Zwolle, maar toch ging het na afloop van de wedstrijd weer mis buiten de Kuip. Fans raakten slaags met de ME en gooiden onder meer met dranghekken en vuurwerk. Tor frustratie bij journalist Valentijn Driessen.

“Een deel van het Legioen meldde zich bij de poorten van De Kuip. Helaas moest dat weer gepaard gaan met de tegenwoordig bijna vanzelfsprekende misdragingen. Terwijl de grote meerderheid zich neerlegt bij de coronamaatregelen om zonder publiek te spelen, speelt een klein deel van de minderheid eigenrichting en eist onterecht het bezoek aan hun favoriete club op”, schrijft Driessen vandaag in De Telegraaf.

De chef voetbal benoemt het als ‘triest en slecht voor het imago van de sport’. “Bij Feyenoord-PEC Zwolle zonder toeschouwers zou een veldwachter moeten volstaan, maar de politie hield noodgedwongen een peloton ME’ers achter de hand voor onlusten. Het is afwachten wat losgeslagen hooligans de komende tien dagen weten te verknallen met Europees voetbal en nog een speelronde zonder publiek op het programma.”

Marcel van Roosmalen

In Studio Voetbal ging Marcel van Roosmalen tijdens zijn videocolumn ook al in op de situatie in Rotterdam, waar afgelopen vrijdag nog enorme rellen uitbraken. “Ferd Grapperhaus omhelsde het idee om clubs na ongeregeldheden puntenaftrek te geven. Wat deze voetballiefhebber, die voor Ajax is, eigenlijk zei: Feyenoord wordt nooit meer kampioen. Die club wordt nou eenmaal geplaagd door de meeste hooligans.” Van Roosmalen vindt het idee verder overigens belachelijk. “Een minister die normaliseert dat de goeden onder de slechten moeten lijden, maakt geen beleid, maar een puinhoop.”

Wint Feyenoord donderdag in Praag? Bijna driemaal je inzet bij bet365!

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
253+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie