‘Van Gaal blundert bij Oranje’

Foto: ‘Van Gaal blundert bij Oranje’

Het Nederlands elftal heeft zich gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap van 2022 in Qatar, waar Oranje waarschijnlijk zal aantreden in een 5-3-2-formatie. Bondscoach Louis van Gaal heeft dat in ieder geval meermaals door laten schemeren.

Willem van Hanegem vindt het echter geen goed plan. Volgens De Kromme zou het zelfs een blunder kunnen blijken… “We zijn geplaatst en nu gaat het volgens de mensen die onze bondscoach zo adoreren pas echt beginnen”, begint hij zijn verhaal in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Want nu gaan we met vijf verdedigers spelen en komt alles goed. Toen Frank de Boer dat deed, werd hij uitgelachen. Nu is het dé oplossing.”

“Onzin!”

“Nou, ik denk het niet”, aldus het Feyenoord-icoon. “In Brazilië 2014 werden we ook steeds gered door terug te schakelen naar een elftal met vier verdedigers en drie aanvallers. Als de reden om het roer om te gooien is dat we erg weinig buitenspelers hebben, dan denk ik ook dat het onzin is.”

Hij wijst er eentje aan: “Steven Bergwijn gezien tegen Noorwegen? Die vonden ze in Eindhoven toch te zwaar? En er waren mensen die niet meer bijkwamen van het lachen als hij bij Spurs weer eens op de bank zat. We struikelden in dit land over elkaar om te roepen dat hij niet goed genoeg was. Maar Bergwijn was tegen Noorwegen met afstand de beste international. Met Virgil van Dijk als prima tweede.”

‘Bergwijn verdient Oranje-plekje’

“Wat Bergwijn nu al een plek in de selectie moet opleveren, is de manier waarop hij Memphis aan de 2-0 hielp”, vindt Van Hanegem. “Dát is het team helpen en jouw eigen ik even opzijzetten. Hij had ook kunnen denken: jullie riepen mij niet op, jullie twijfelden aan mij en nu maak ik die tweede in de beslissende kwalificatiewedstrijd ook gewoon zelf, hoor. Maar nee, hij dacht aan Oranje, aan het geheel.”

Wint Oranje het WK 2022? Bij bet365 is de odd 17.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

4-3-3 of 5-3-2?

  • 4-3-3
  • 5-3-2
336+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie