‘Van Gaal niet blij met Ajax, PSV en Feyenoord’

Foto: ‘Van Gaal niet blij met Ajax, PSV en Feyenoord’

Louis van Gaal is niet erg enthousiast over de ontwikkelingen in de top van de Eredivisie. Volgens het Algemeen Dagblad wil de bondscoach van het Nederlands elftal meer potentiële internationals aan het werk zien.

PSV stelde zaterdagmiddag tegen Vitesse maar liefst tien buitenlanders op. “Het gros daarvan was al afgeschreven of verguisd in Eindhoven, maar ze gingen als de brandweer onder een trainer, Roger Schmidt, die niet snel mensen afschrijft”, zo schrijft PSV- en Oranje-watcher Maarten Wijffels. “Met tien buitenlandse veldspelers, plus een Nederlandse keeper, tekende PSV zaterdag voor een unicum in zijn historie.”

Van Gaal baalt

Daar voegt de AD-journalist aan toe: “Een dergelijke verhouding bij een Nederlandse topclub, daar valt een hoop van te zeggen en te vinden. Louis van Gaal zei al eens kritisch dat er bij PSV, Ajax, Feyenoord, AZ en Vitesse momenteel opvallend weinig potentiële Oranje-internationals zijn om te scouten. En dat hij daarom een ‘dubbel gevoel’ heeft bij de huidige goede prestaties van de Eredivisie-afvaardiging in de Europese toernooien.”

Ajax is al zeker van een vervolg in het Champions League-toernooi. Ook PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse maken nog alle kans op een vervolgtraject in de Europese clubtoernooien. Tegelijkertijd merkt Van Gaal dus wel op dat het aantal potentiële Oranje-internationals bij deze club afneemt…

Nederland plaatste zich afgelopen dinsdag voor het WK 2022 in Qatar. Tegen Noorwegen (2-0 zege) stonden twee Eredivisie-spelers op het veld.

Wedden op de Europese wedstrijden van deze clubs? Maak dan snel je bet365-account aan!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Terecht?

  • Ja
  • Nee
634+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie