FC Utrecht loopt averij op in Leeuwarden

De dertiende speelronde van de Eredivisie is zondagavond afgesloten in Leeuwarden. SC Cambuur wist de goede vorm door te trekken door het ambitieuze FC Utrecht te verslaan: 2-1.

In het openingskwartier zorgden vooral de supporters van Cambuur voor spektakel. Al na twintig seconden zorgden zij ervoor dat de wedstrijd werd stilgelegd, aangezien zij vuurwerk in het stadion gooiden. Kort daarna moest scheidsrechter Dennis Higler opnieuw staken. Ditmaal lukte het zelfs relschoppers om het stadion binnen te treden met fakkels, al lukte het trainer Henk de Jong om die groep snel weer weg te loodsen.

Voor lege tribunes ging de wedstrijd weer verder. Cambuur nam de leiding op eigen veld. Alex Bangura denderde via de linkerflank op, waarna hij Jamie Jacobs in stelling bracht. Laatstgenoemde wist op zijn beurt de boomlange Let een niet te missen kans te bieden: 1-0.

Dwarrelschot

FC Utrecht knokte zich wel terug in de wedstrijd. Othmane Boussaid kreeg dé kans om de 1-1 binnen te werken, maar een afgemeten voorzet werd door hem naast geknikt. Toch werd de gelijkmaker een feit. In de 34ste minuut dacht Cambuur een vrije trap te kregen vanwege hands van Willem Janssen, maar in werkelijkheid konden de bezoekers snel omschakelen. Via Bangura schoot Moussa Sylla de bal fraai tegen de touwen.

Trainer René Hake wilde meer tegen zijn oude club. Tien minuten na de theepauze nam Cambuur echter opnieuw de leiding. Een voorzet van David Sambissa leek geen probleem voor Utrecht, maar Django Warmerdam kopte de bal in de voeten van Jamie Jacobs. De Cambuur-middenvelder liet doelman Maarten Paes vervolgens kansloos: 2-1. Ondanks een slotoffensief van Utrecht bleef het daarbij.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Roberts Uldrikis, 1-1 (32′) Moussa Sylla, 2-1 (54′) Jamie Jacobs

Wedden op Eredivisie-wedstrijden? Maak je bet365-account aan en win!

Gaat Cambuur in het linkerrijtje eindigen?