Willem ll geeft het uit handen tegen Heerenveen

Foto: Willem ll geeft het uit handen tegen Heerenveen

Met hangen en wurgen heeft Heerenveen het duel met Willem ll weten te winnen. De Friezen kwamen met tien man te staan, maar bogen toch een achterstand om. De bezoekers kregen vervolgens ook rood en konden geen comeback inzetten.

Het treffen was er een tussen twee ploegen die niet bepaald in vorm zijn. Zo pakte Heerenveen één punt in de laatste vier duels en won Willem ll er geen van zijn laatste zes officiële wedstrijden. De Tilburgers waren snel de gevaarlijkste ploeg met mogelijkheden via Kwasi Wriedt, die er niet in gingen. Daarna vond de Duitse spits ook nog eens de lat met een kopbal, terwijl Driess Saddiki net daarna de paal raakte. De Friezen zetten daar weinig tegenover en kregen vervolgens een grote domper te verwerken. In de 22e minuut maakte Antony Musaba een overtreding op Derrick Köhn, waardoor de aanvaller al zijn tweede gele kaart pakte. Het stroef draaiende Heerenveen moest zo verder met tien man.

Desondanks waren er mogelijkheden over en weer, maar toonde men zich weinig effectief. Twintig minuten voor tijd werd de ban alsnog gebroken. Na een hoekschop kreeg invaller Ringo Meerveld de bal bij Ché Nunnely, die van dichtbij kon binnentikken. Een minuut later stond het alweer gelijk. Op aangeven van Joey Veerman kreeg Filip Stevanovic de ball. Nadat de Manchester City-huurling het leer controleerde mikte hij hem knap in de verre hoek. Met tien man vond Veerman verdediger Nick Bakker uit een corner, waarna de verdediger binnen kon koppen. Dan toch de voorsprong met een man minder, al zouden de aantallen nog gelijk komen. 

Invaller Miquel Nelom pakte in een tijdsbestek van drie minuten twee keer knullig geel. Willem ll gaf zo een goede uitgangspositie weg en had niet het vertrouwen nog een keer de rug te rechten. In de laatste minuut kreeg het nog een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar Leeroy Owusu mikte de bal in de muur. De vrije val van Willem ll is zo nog niet ten einde. Heerenveen stijgt naar plek tien en komt op één punt van de Brabanders.

Scoreverloop: 0-1 (69′) C.Nunnely, 1-1 (70′) F.Stevanovic, 2-1 (76′) N.Bakker

Terechte winnaar?

  • Ja
  • Nee
34+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie