Groningen boekt terechte zege tegen negen man van Eagles

Foto: Groningen boekt terechte zege tegen negen man van Eagles

FC Groningen heeft de derde zege van het seizoen geboekt. In een lege Adelaarshorst won het terecht van Go Ahead Eagles, dat de fanatieke supporters leek te missen. Kowet eindigde het duel met negen spelers.

Een primeur op de lege Adelaarshorst: met Franca Overtoom stond er voor het eerst in de geschiedenis van de Eredivisie een vrouwelijke assistent-scheidsrechter op het veld. FC Groningen speelden met een speciale aanvoerdersband om de slachtoffers van de aardbevingen te steunen. Ook de leden van de staf droegen deze. Buiten het stadion stonden velen Go Ahead-supporters om hun ploeg aan te moedigen. Directeur Jan Willem van Dop stond er tussen. Eventuele excessen zouden door hem hoogstpersoonlijk in de kiem worden gesmoord.

Op het veld leek de ploeg van Kees van Wonderen de steun van de fans duidelijk te missen. Groningen had het betere van het spel, de Deventenaren kwamen er nooit echt lekker in. De Trots van het Noorden creëerde diverse mogelijkheden, die werden gemist door Jörgen Strand Larsen en Tomas Suslov. De grootste kwam op naam van Michael de Leeuw, maar zijn kopbal werd gekeerd door Warner Hahn. Go Ahead kwam er nog een aantal keren gevaarlijk uit, Peter Leeuwenburgh kon een aantal keer redden.

Vlak na de pauze kwamen de bezoekers terecht op voorsprong. Nadat de bal werd doorgekopt kon Strand Larsen van dichtbij binnen teken. De Noorse spits stond randje buitenspel, Overtoom hield de vlag omlaag. Na lang onderzoek van de VAR werd de goal als geldig beoordeeld. Iñigo Córdoba benadeelde zijn eigen ploeg door twee keer geel te pakken. De eerste voor een schwalbe en de tweede een kwartier voor tijd na een charge op het middenveld van achteren. Wanneer je dacht dat Groningen de buit binnen zou hebben, kwam Eagles er nog een aantal keer gevaarlijk uit. Invaller Martijn Berden mistte twee behoorlijke mogelijkheden. In de blessuretijd kreeg ook Joris Kramer nog zijn tweede gele kaart, waardoor de gastheren met negen man eindigen.

Zo werd de 0-1 op het scoreboard ook daadwerkelijk de eindstand. Het was de derde overwinning van Groningen van het seizoen, waardoor het RKC voorbij gaat op de ranglijst. Het verschil met Eagles bedraagt nog drie punten.

Scoreverloop: 0-1 (50′) J. Strand Larsen

Terechte overwinning?

  • Zeker
  • Vind ik niet
46+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie