‘Groot probleem voor Lang bij Club Brugge’

Foto: ‘Groot probleem voor Lang bij Club Brugge’

Noa Lang was lange tijd dé smaakmaker van Club Brugge en verdiende ermee een plaats in het Nederlands elftal. De laatste maanden worstelt de oud-Ajacied echter met zijn vorm. Mogelijk ook door de tactiek van zijn club.

VoetbalNieuws.be analyseerde onze 22-jarige landgenoot. “Sterk in Europa maar erg wisselvallig in de eigen Belgische competitie: Noa Lang is dit seizoen dé exponent van de vorm van Club Brugge. Wanneer de Brugse motor vlotjes draait, dan is de Nederlandse lefgozer doorgaans één van de grote uitblinkers. Maar wanneer Club een mindere wedstrijd speelt, dan slaagt Lang er niet in om zijn ploeg bij de hand nemen. En ondertussen is het reeds enkele weken, of zelfs maanden, geleden dat de aanvaller nog eens een uitstekende prestatie uit zijn sloffen schudde.”

Gouden Schoen in gevaar

Waar Lang vooral vorige seizoen geslaagde actie aan rendement kon koppelen, is het momenteel erg mager. “Het is bijvoorbeeld al elf wedstrijden geleden, Jupiler Pro League en Champions League incluis, dat Lang nog eens kon scoren voor Club Brugge. In diezelfde periode kon hij ook slechts twee assist afleveren. Voor een speler met zijn hoogwaardige kwaliteiten en intrinsieke klasse, met een vraagprijs van 30 miljoen euro, is dat erg ontoereikend. Enkele maanden geleden was Lang nog de grote favoriet om de Gouden Schoen te winnen, maar na zijn matige prestaties van de voorbije maanden zal hij wellicht wat minder punten scoren.”

“De kranten maakten er een speler van wereldklasse van, maar de feiten zijn wat ze zijn”, verwees de radiocommentator tijdens de nederlaag tegen KV Mechelen. fijntjes naar de nul doelpunten en twee assists van Lang in zijn laatste elf wedstrijden voor Club.

Tactiek

“Het is duidelijk dat Lang de voorbije weken niet in zijn beste vorm verkeert, maar tegen KV Mechelen lag de tactiek van Philippe Clement hem ook niet meteen”, de coach zou het spel momenteel vooral rond Bas Dost ophangen. “Club Brugge verkoos nadrukkelijk de lange bal en paste zijn spelstijl aan vooral om Bas Dost te bedienen. De targetspits wordt ook graag bediend vanop de flanken maar Lang is eerder een speler die graag vrijheid heeft en niet constant tegen de zijlijn wordt geplakt. Lang speelde op die manier in dienst van Dost, maar dat is dus niet zijn sterkte. Dat blijkt ook uit het feit dat Lang tegen KV Mechelen geen enkele voorzet afleverde. Bovendien ging er geen enkele dreiging uit van hem, getuige zijn nul doelpogingen tussen de palen.”

Weet Lang tegen Leipzig wél het net te vinden? Pak de odd van 4.33 bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Is Lang nog altijd 30 miljoen waard?

  • Tuurlijk, zit nu alleen in een dipje
  • No way!
379+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie