TRANSFERUURTJE: Ten Hag-vertrek, Ziyech-duidelijkheid

Foto: TRANSFERUURTJE: Ten Hag-vertrek, Ziyech-duidelijkheid

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Erik ten Hag neemt na dit seizoen afscheid van Ajax. Die conclusie trekt Valentijn Driessen in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Driessen reageert met ‘ja’ op de stelling dat Ten Hag huidig United-manager Ole Gunnar Solskjaer gaat opvolgen. De chef voetbal nuanceert: “Ik zeg Erik ten Hag, omdat hij na dit seizoen gewoon vertrekt bij Ajax. Of dat nou Manchester United of een andere grote club gaat worden… Dat hij naar een grote club gaat weet ik niet. Maar als zij dit seizoen goed presteren in de Champions League, dan is er verder niet zoveel uit te halen”, zo vervolgt Driessen. “Wat is de toekomst van Ajax? Het zal nooit structureel zijn dat je bij de laatste vier of acht speelt, want daarvoor ben je niet kapitaalkrachtig genoeg. Dus Manchester United of een andere topploeg, maar ik denk dat hij bezig is aan zijn laatste jaar.” Ten Hag werd afgelopen zomer al meermaals genoemd bij andere clubs. Zo werd Tottenham Hotspur nadrukkelijk genoemd, maar juist in dat stadium verlengde hij zijn verbintenis bij Ajax. Sindsdien viel zijn naam bij clubs als Newcastle United, Manchester United en zelfs FC Barcelona

Ajax hoopt zich in 2022 alsnog te versterken met Ricardo Pepi. Volgens de Amerikaanse journalist Kristian Dyer wil de Eredivisie-topclub proberen om VfL Wolfsburg af te troeven. Al enkele maanden heeft Ajax Pepi in het vizier als aanwinst. Gaandeweg het seizoen nam VfL Wolfsburg de favorietenrol over, maar volgens Dyer hebben de Amsterdammers zijn komst niet uit het hoofd gezien. De journalist spreekt van ‘sterke belangstelling’. Pepi is bezig aan een uitstekend seizoen bij FC Dallas. De pas achttienjarige aanvaller produceerde in 31 MLS-wedstrijden al dertien doelpunten en twee goals. Pepi, die een contract tot eind 2026 heeft, zag zijn marktwaarde daardoor groeien naar acht miljoen euro. Een maand geleden bevestigde Ajax-watcher Mike Verweij de interesse uit Amsterdam. “Pepi staat heel serieus op de radar van Ajax”, zo oordeelde de journalist in de voetbalpodcast van De Telegraaf. “Die komt zo ook binnenvallen, denk ik.”

Buitenland:

Hakim Ziyech wordt steeds vaker aan een vertrek bij zijn werkgever Chelsea gelinkt. De Marokkaan krijgt immers niet zo heel veel speelminuten bij The Blues en hij zou in de belangstelling staan van clubs als Borussia Dortmund en FC Barcelona. We konden een paar keer lezen dat oefenmeester Thomas Tuchel een vertrek van de oud-Ajacied niet zou tegenhouden. De Duitser werd gisteren op zijn persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel met Leicester City (vanmiddag 13.30 uur) geconfronteerd met dat gerucht. “Het is heel gemakkelijk”, reageerde hij. “Ik heb al meerdere keren gezegd dat Hakim het erg goed deed in de voorbereiding, maar dat hij te maken kreeg met een blessure, die hem tegenhield. Na zijn schouderblessure was hij niet volledig vrij in zijn hoofd, wat wel noodzakelijk is voor zijn spel.” De coach vervolgde: “De laatste wedstrijden heeft hij een stap gezet. We hadden wat blessures en hij greep de kans op meer speelminuten aan. Hakim was beslissend: met een assist, met een doelpunt. Dat is goed. Op het moment denken we helemaal niet aan een mogelijk vertrek van Hakim in de winter. Ik heb daar met niemand over gesproken, dus dat zijn verzinsels van de media.”

De afgelopen paar seizoenen was Cristiano Ronaldo verreweg de bestbetaalde voetballer van de Serie A, maar in de afgelopen zomer koos de Portugese superster voor een terugkeer naar Manchester United. Matthijs de Ligt is hem opgevolgd als topverdiener. Ronaldo verdiende voor zijn vertrek bij Juventus 31 miljoen euro op jaarbasis en hoeft op Old Trafford overigens óók niet op een houtje te bijten: bij The Red Devils strijkt hij naar verluidt 654.000 euro per week op. Na zijn transfer van Ajax naar Turijn werd De Ligt de op één na best betaalde voetballer van de Serie A, maar nu staat hij dus alleen op de hoogste traptrede. De centrumverdediger verdient acht miljoen euro per jaar in het Allianz Stadium en via allerlei variabelen kan zijn loon oplopen tot twaalf miljoen euro. Daarmee laat hij Internazionale-spelmaker Christian Eriksen (7,5 miljoen) en zijn ploeggenoot Paulo Dybala (7,3 miljoen euro) achter zich. Overigens mag de Argentijn volgens de Italiaanse media uitkijken naar een salarisverhoging: de verwachting is dat hij op termijn een nieuwe verbintenis gaat ondertekenen tegen een vast bedrag van acht miljoen euro per seizoen met daarbovenop twee miljoen euro aan bonussen.

Wint Juventus vanavond van SS Lazio? De odd bedraagt 2.37!

Gaat Ten Hag weg?

  • Dat denk ik wel
  • Nee joh
463+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:50
0+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
3+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
22+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
24+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
12+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
55+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
253+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
77+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
40+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
96+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
344+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
33+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
282+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
751+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
299+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
07:20
758+
Koeman woest over EK-selectie: ‘Dit vind ik absurd’
23:46
77+
Henk Veerman ‘claimt’ aandeel in Oranje-succes: “Gaf hem wel wat tips mee”
23:23
94+
Oud-middenvelder Richard Knopper traint tegenwoordig profs in eigen academie
22:58
128+
Illuster Champions League-seizoen Ajax Vrouwen ten einde gebracht door Chelsea
22:30
0+
Kippenvel: Brobbey bezorgt jonge Ajax-fan de dag van zijn leven
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie