Toekomst Hakim Ziyech lijkt al vast te staan

Foto: Toekomst Hakim Ziyech lijkt al vast te staan

Hakim Ziyech wordt steeds vaker aan een vertrek bij zijn werkgever Chelsea gelinkt. De Marokkaan krijgt immers niet zo heel veel speelminuten bij The Blues en hij zou in de belangstelling staan van clubs als Borussia Dortmund en FC Barcelona.

We konden een paar keer lezen dat oefenmeester Thomas Tuchel een vertrek van de oud-Ajacied niet zou tegenhouden. De Duitser werd gisteren op zijn persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel met Leicester City (vanmiddag 13.30 uur) geconfronteerd met dat gerucht. “Het is heel gemakkelijk”, reageerde hij. “Ik heb al meerdere keren gezegd dat Hakim het erg goed deed in de voorbereiding, maar dat hij te maken kreeg met een blessure, die hem tegenhield. Na zijn schouderblessure was hij niet volledig vrij in zijn hoofd, wat wel noodzakelijk is voor zijn spel.”

De coach vervolgde: “De laatste wedstrijden heeft hij een stap gezet. We hadden wat blessures en hij greep de kans op meer speelminuten aan. Hakim was beslissend: met een assist, met een doelpunt. Dat is goed. Op het moment denken we helemaal niet aan een mogelijk vertrek van Hakim in de winter. Ik heb daar met niemand over gesproken, dus dat zijn verzinsels van de media.”

Geen transferverzoek

Volgens Tuchel heeft Ziyech zelf ook helemaal geen vertrekwens: “Hij heeft zich in ieder geval niet bij mij gemeld, dus hij is gewoon een belangrijke speler in de selectie. Hakim is een erg getalenteerde en ambitieuze speler en we verwachten het beste van hem. Maar er is veel concurrentie. Ik kan niet iedereen altijd negentig minuten laten spelen, dat is gewoon onmogelijk.”

Komt Chelsea van alle Premier League-clubs het verst in de Champions League? Verviervoudig je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Wordt hij nog een hit bij Chelsea?

  • Ik betwijfel het
  • Ik denk het wel!
456+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie