‘Iedere Ajacied wil in de krant staan met zijn grote kop’

Foto: ‘Iedere Ajacied wil in de krant staan met zijn grote kop’

Ajax heeft dit seizoen al geweldige dingen laten zien, maar dan vooral in de Champions League. In de Eredivisie zijn de prestaties van de Amsterdammers wisselend te noemen, maar drievoudig Europa Cup I-winnaar Arie Haan heeft daar wel een verklaring voor.

De oud-voetballer stelt in De Telegraaf dat de ploeg van coach Erik ten Hag al zó lang succesvol is dat het bij de spelers vooral om de ‘toetjes’ gaat. “Dat zijn de Europese wedstrijden”, zegt hij. : In Europa krijg je de echte prikkel. Natuurlijk moet je in de competitie presteren. Maar in de jaren zeventig, toen we met Ajax in heel Europa domineerden, maakten we ons in de competitie niet zoveel zorgen of er iemand bij ons in de buurt stond. We letten destijds alleen op Feyenoord, dat kon het ons lastig maken. De kleintjes niet, aan het eind van het seizoen wisten we toch wel dat Ajax of Feyenoord kampioen werd.”

Van Real Madrid naar Heracles

Bovendien is het volgens Haan een utopie dat een goede ploeg het héle seizoen goed kan spelen: “Onmogelijk. Je ziet in elk land zelfs de grootste ploegen een dip krijgen ergens in het seizoen. De grootste spelers zelfs. Ik wist van mijzelf dat oktober en november nooit mijn sterkste maanden waren. Waarom? Geen idee. Daarna stond ik er weer. Het gebeurt gewoon dat je in de competitie dan wat minder piekt. Als je Europees tegen Benfica of Real Madrid speelt, breng je tussen die twee partijen niet hetzelfde tegen Heracles.”

“Iederéén!”

De voormalige Oranje-international vindt dat Ten Hag een paar prachtige spelers tot zijn beschikking heeft, maar ook die zijn niet in staat om het team tien of twintig wedstrijden achter elkaar te ‘dragen’: “Dat willen ze wel, want het zijn mannetjes. Iedereen wil in de krant staan met zijn grote kop. Ze beweren van niet, maar het is wel zo. Ze willen allemaal steeds wedstrijden beslissen. Maar het lukt niet één speler tien keer achter elkaar. Antony heeft een paar keer de show gestolen, Davy Klaassen heeft geweldige momenten gehad, Dusan Tadic pakte de schijnwerpers en Steven Berghuis heeft een paar heel goede wedstrijden gehad. Maar daarna was het weer weg.”

Pak 21 keer je inleg als Ajax dit seizoen stunt en de Champions League wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Allemaal mannetjes?

  • Ja!
  • Mwah, nee
206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie