Arne Slot doet duidelijke oproep aan kabinet

Foto: Arne Slot doet duidelijke oproep aan kabinet

Feyenoord zal zondagmiddag in een lege Kuip aantreden tegen hekkensluiter PEC Zwolle. Trainer Arne Slot zet grote vraagtekens bij het besluit van het demissionaire kabinet om de stadions weer te sluiten voor supporters.

Op de persconferentie werd Slot geconfronteerd met de coronamaatregelen. “Ik denk dat het altijd heel lastig is als je keuzes moet maken. Iedereen vindt daar namelijk wat van. Dan helpt het over het algemeen wel dat als je iets probeert uit te leggen, dat er dan wat logica bij die uitleg zit. Dan wordt dat over het algemeen wat makkelijker geaccepteerd door degene aan wie je het uitlegt”, zo opent de Feyenoord-trainer nog begripvol.

Juist de goede argumenten ontbreken hier, zo meent Slot. “In dit geval, vind ik het in ieder geval moeilijk om te snappen waarom de stadions leeg blijven. Maar dat kan ook iets zeggen over mijn kennis over dit onderwerp. Ik vind het heel moeilijk te begrijpen en ik denk niet dat ik daar de enige in ben. Maar nogmaals: dit is een hele serieuze pandemie en daar moeten we heel serieus mee omgaan.”

Slot neemt het kabinet daarom niets kwalijk. “Er moeten ongelofelijk veel keuzes gemaakt worden en dat is best lastig voor de mensen die dat moeten doen. Het zou helpen dat als we het met z’n allen niet begrijpen, dat de beslissing dan uitgelegd wordt. Er zullen ook mensen zijn die vinden dat er belangrijkere dingen zijn dan aan de voetballerij uit te gaan leggen waarom er geen supporters welkom zijn. Ik kan de logica in de beslissing in ieder geval niet ontdekken. Het is lastig, maar we moeten het accepteren.”

Impact van lege stadions

De Feyenoord-trainer weet dat lege stadions impact hebben. “Er zijn een aantal voor de hand liggende dingen die je mist, zoals de steun van het publiek. Dat betekent dat de ploeg ook meer van elkaar moet vragen wat betreft positieve steun. Ik denk dat de tussenstand van de wedstrijd ook minder impact heeft op één van de twee teams. Ik zei vanmorgen ook tegen de jongens: ‘Veel mensen zullen nu zeggen dat het scheelt omdat er geen supporters in De Kuip zitten’.”

Slot wijst erop dat het Feyenoord-publiek altijd reageert op aanvallende situaties. “Dan voel je met elkaar dat je lekker bezig bent en beter bent dan de tegenstander. Nu hoor je niks. Je krijgt dan minder gevoel bij de krachtsverhouding op het veld. De tegenstander zal ook ontspannener voetballen hier, omdat je geen geluiden om je heen hoort. Wij zullen dus nog beter druk moeten zetten, omdat de tegenstander meer rust heeft aan de bal.”

Feyenoord landskampioen? De odd bij bet365 is 6.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
290+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie