Heerenveen flirt met goalgetter: “Geen geheim”

Foto: Heerenveen flirt met goalgetter: “Geen geheim”

Thijs Dallinga scoort dit seizoen aan de lopende band voor Excelsior. De spits werd deze week al even gelinkt aan Feyenoord, maar mogelijk klopt sc Heerenveen deze winter al aan bij de eerstedivisionist.

Met Henk Veerman heeft Heerenveen maar één echte spits rondlopen. In de winter wil de Friese club graag een concurrent aantrekken. “Dat is een belangrijke wens, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Daar is ook nog budget voor”, zo benadrukt technisch manager Ferry de Haan in gesprek met Voetbal International.

De Haan was maanden geleden nog werkzaam voor Excelsior. Had hij Dallinga niet liever meteen naar Friesland gehaald? “Ik ben vooral blij voor Thijs en Excelsior”, luidt zijn reactie. “We volgen hem ook met belangstelling, daar maak ik geen geheim van.”

“Aan de andere kant: je moet niet overhaasten met het trekken van conclusies, hij speelt er nog geen half jaar. Maar een speler die er na vijftien wedstrijden zeventien in heeft liggen is natuurlijk interessant”, aldus De Haan, die met een glimlach aanvult: “En ik weet natuurlijk wat er in zijn contract staat.”

Spelersbudget

Heerenveen kampt nog altijd met financiële ongemakken. Het spelersbudget werd daardoor al meermaals verlaagd. “Dat heeft met ons operationele tekort te maken. Dat moet behapbaar zijn, dat is geen geheim.” Nogmaals ingrijpen zou ten koste kunnen gaan van de continuïteit. “Daar moeten we natuurlijk voor waken. Het zal met mate moeten gebeuren, anders kan het consequenties gaan hebben.”

Wint Heerenveen van Willem II? De odd bij bet365 is 1.95!

Is hij de ideale spits voor Heerenveen?

  • Ja
  • Nee
73+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie