Bruggink geeft Van Gaal gratis tip: “Altijd naast Frenkie gebruiken”

Foto: Bruggink geeft Van Gaal gratis tip: “Altijd naast Frenkie gebruiken”

Het Nederlands elftal plaatste zich dinsdagavond voor het wereldkampioenschap in Qatar. Het betekent dat Louis van Gaal op zoek kan gaan naar zijn ideale formatie, waarbij Arnold nog wel een tip heeft voor de bondscoach.

Bruggink vindt namelijk dat Van Gaal in de toekomst Daley Blind anders moet gebruiken. De Ajax-speler voetbalt in Oranje vaak als linksback, maar volgens de analist van ESPN is hij daarvoor niet meer goed genoeg. Zo bleek tegen Montenegro en Noorwegen dat zijn handelingssnelheid in situaties te laag is.

“Ik denk dat hij één van de meest intelligente spelers is, maar ik zou hem altijd als nummer zes gebruiken naast Frenkie de Jong”, merkt Bruggink bij de sportzender op. “Ik hou van spelers die drie stappen vooruitdenken en dat doet hij altijd. Als controleur zou hij nog steeds kunnen spelen tegen grote landen.”

Niveau van Blind

De 86-voudig International krijgt vaak veel kritiek op de manier waarop hij zijn verdedigingspositie invult, maar Bruggink vindt dat mensen het vaak overdrijven. Blind zou namelijk nooit door het ijs heen zakken. “Wanneer is hij nou écht aan alle kanten voorbijgelopen? Dat gebeurt niet zo veel.”

Wint Nederland in 2022 het WK? Pak maar liefst 17 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft Bruggink gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie