Gio neemt Nederlanders mee naar Rangers

Foto: Gio neemt Nederlanders mee naar Rangers

Rangers FC heeft al aangekondigd in zee te gaan met oefenmeester Giovanni van Bronckhorst, maar die neemt ook nog eens een heel contingent aan Nederlanders mee naar Glasgow. Dat onthullen het Algemeen Dagblad en De Telegraaf op vrijdagochtend.

“Van Bronckhorst neemt voormalig ploeggenoot en assistent Roy Makaay mee naar Glasgow”, weet het AD. “Video-analist Yöri Bosschaart en Arno Philips, die ook tot de staf van Louis van Gaal bij Oranje behoort, vergezellen Van Bronckhorst eveneens op zijn avontuur in Glasgow. Bosschaart en Philips assisteerden Van Bronckhorst ook bij Guangzhou R&F in China.”

Welkom terug

Gio voetbalde tussen 1998 tot 2001 bij Glasgow Rangers en daarom riepen de Schotten gisteren ‘Welcome Back’. “En zo voelt het ook”, aldus de voormalige Feyenoord-trainer. “Ik ben enorm blij om hier weer terug te keren. Ik kom bij een club die er geweldig voor staat en weet wat het is om prijzen te winnen.”

De 37-jarige technisch directeur van Rangers, Ross Wilson, is de grote man achter de komst van Van Bronckhorst: “Ik kijk ernaar uit om het werk dat al gedaan is samen met Ross Wilson en het bestuur voort te zetten en te verbeteren. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de kans krijg om weer bij deze grote club te mogen werken en kan eigenlijk niet wachten om aan dit nieuwe tijdperk te gaan beginnen.”

“Gio is dé man”

Clubicoon John Hendry is blij met de komst van de Nederlander: “Zijn naam ging al dagen rond en je weet dat je als club met een sterke troef moet komen als je Steven Gerrard hier hebt gehad. Maar Rangers heeft het waargemaakt. Er is geen jonge coach te vinden die zoveel op zijn cv heeft staan als speler en ook als trainer het direct heeft waargemaakt. Gio is dé man voor deze club, een heel goede benoeming.”

Wordt Van Bronckhorst kampioen met Rangers? Pak 1.57 keer je inleg!

Gaat Gio het goed doen?

  • Ja
  • Nee
323+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie