Feyenoord is het zat: UEFA legt recordboetes op

Foto: Feyenoord is het zat: UEFA legt recordboetes op

De UEFA heeft opnieuw financiële maatregelen getroffen jegens Feyenoord. De zogeheten ‘UEFA Control, Ethics and Disciplinary Body’ heeft de Rotterdamse club veroordeeld tot twee boetes van in totaal 153.750 euro.

Op de eigen website schrijft Feyenoord: “Naar aanleiding van de uitwedstrijd in Berlijn heeft de club € 36.500,- boete gekregen voor het afsteken van vuurwerk en € 26.250,- voor het gooien van voorwerpen, neerkomend op een totaal van € 62.750,-. De thuiswedstrijd in De Kuip, die werd gespeeld op 21 oktober jongstleden, heeft Feyenoord de hoogste boete ooit opgeleverd in de clubgeschiedenis: € 91.000,-.”

Over die laatste sanctie legt Feyenoord uit: “Deze boete bestaat uit drie delen: € 70.000,- voor het afsteken van vuurwerk, € 11.000,- voor het blokkeren van de trappen en € 10.000,- voor het provocerend uiten van beledigende teksten. Voor deze laatste twee bedragen heeft Feyenoord UEFA gevraagd om nadere motivering.”

Straf na straf

Feyenoord heeft dit seizoen al zes geldstraffen gekregen van de UEFA. Ook na de thuisduels met FC Drita, FC Luzern, IF Elfsborg en Slavia Praag was het raak. De teller staat inmiddels op 277.875 euro en de club laat weten dit ‘ten zeerste’ te betreuren. Zij roepen de fans op om hiermee te stoppen vanwege de ‘grote financiële en overige schade’.

Wint Feyenoord de Conference League? Win dertien keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Terechte sancties?

  • Ja
  • Nee
477+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie