‘Schijterige’ Van Gaal gefileerd na interview

Foto: ‘Schijterige’ Van Gaal gefileerd na interview

Columnist Sjoerd Mossou heeft zich geërgerd aan het feit dat bondscoach Louis van Gaal geen uitspraken wilde doen over de schandalige werkomstandigheden van stadionbouwers in Qatar, richting het WK 2022.

“Complexe politieke thema’s horen niet op het bordje van de spelers en een trainer te liggen, betoogde Van Gaal, sprekend tot de pers via een videoverbinding vanuit zijn rolstoel. De KNVB heeft daar secretaris-generaal Gijs de Jong voor aangewezen, stelde de coach. De man die zich over werkelijk alles durft uit te spreken, kan niet voorbij aan het bloed, de perversiteit en het onrecht van dit WK”, schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad.

“Onbedoeld had dat antwoord ook iets ironisch. Afgelopen vrijdag in Podgorica had diezelfde Van Gaal nog uitgebreid premier Mark Rutte en het Nederlandse coronabeleid de maat genomen. De bondscoach is vrijwel nooit te beroerd om uit te weiden, ongezouten zijn mening te geven. Maar toen Qatar ter sprake kwam, schoof Van Gaal het onderwerp strategisch voor zich uit.”

Mossou zou juíst graag zien dat Van Gaal zich uitspreekt, en niet ‘mr nobody’ Gijs de Jong (directeur KNVB). “Het WK wordt zijn laatste klus, zijn prachtcarrière is straks compleet, hij is financieel en – veel belangrijker nog – geestelijk onafhankelijk. De bondscoach hoeft echt niet een jaar lang als een activist op de barricaden te gaan staan, maar opzij kijken naar Gijs de Jong is straks in Qatar geen optie meer.”

Dagblad Trouw

Dagblad Trouw besteedde deze week ook weer aandacht aan de mensonterende omstandigheden in Qatar. “Mensenrechtenorganisatie Amnesty International riep de voetbalwereld deze week nog op meer druk uit te oefenen op het regime in Qatar. Van Gaal erkende dat zijn woorden meer indruk zouden kunnen maken dan die van de vrij onbekende secretaris-generaal Gijs de Jong van de KNVB.”

Een écht statement viel dus niet bij Van Gaal los te peuteren. “Louis van Gaal geeft als bondscoach geregeld over allerlei zaken zijn mening, van een minderheidskabinet tot de aanpak van de coronacrisis en het leiderschap van premier Mark Rutte. Over de mensenrechten in Qatar, een land dat het WK door corruptie verkreeg en waar mogelijk duizenden arbeidsmigranten zijn gesneuveld bij de bouw van stadions, wilde hij zich echter niet uitlaten”, aldus de Trouw tot slot.

Wint het Nederlands elftal in 2022 het WK in Qatar? Pak 17x je inleg!

Eens met Mossou?

  • Ja
  • Nee
321+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
88+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
41+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
30+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
15+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
274+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
110+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
31+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
166+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
67+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
92+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
479+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
202+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
301+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
915+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
172+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8628+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1976+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3304+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
630+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
985+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie