TRANSFERUURTJE: Recordtransfer Feyenoord, Ajax wil mandekker

Foto: TRANSFERUURTJE: Recordtransfer Feyenoord, Ajax wil mandekker

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Ajax en AZ vechten een strijd uit op de transfermarkt. Inzet is de komst van Anrie Chase, een zeventienjarige verdediger uit Japan, waar hij momenteel uitkomt voor Shoshi HS. Chase heeft ook Amerikaanse roots en staat volgens Sponichi in de belangstelling van Ajax, AZ, VfB Stuttgart en meerdere nationale grootmachten uit Japan. Hij was vorig jaar al eens op proef in Alkmaar.

Marcos Senesi wordt mogelijk de nieuwe recordtransfer van Feyenoord. Volgens de krant Il Corriere dello Sport is de Argentijnse stopper behoorlijk in trek, maar veel clubs willen voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. De Serie A-topclubs AS Roma én Napoli hengelen naar de handtekening van de centrumverdediger, maar ook de top van de Bundesliga zou in hem geïnteresseerd zijn.

Buitenland:

FC Barcelona kampt met een schuld van meer dan één miljard euro en moet dus inventief te werk gaan op de aankomende winterse transfermarkt. Volgens het dagblad Sport hebben de Catalanen een potentiële nieuwe aanwinst gevonden in de persoon van Hakim Ziyech. Onder oefenmeester Thomas Tuchel komt de Marokkaan er maar mondjesmaat aan te pas bij Chelsea. Barça zou hem van die uitzichtloze situatie willen verlossen, maar het zou aanvankelijk wél moeten gaan om een huurperiode van een half jaartje.

Ziyech zou aldaar Frenkie de Jong tegen kunnen komen, want de middenvelder wil niet vertrekken uit Camp Nou. Volgens diverse bronnen is De Jong niet langer onaantastbaar bij Barça: de club, inclusief nieuwe coach Xavi Hernández, zou overwegen om hem te verkopen aangezien de middenvelder een grote marktwaarde vertegenwoordigd. maar dit seizoen erg weinig indruk weet te maken binnen de lijnen. De Jong zelf heeft echter al lang en breed besloten dat hij niet weg wil uit Catalonië, zo schrijft Sport vandaag. De oud-Ajacied is er op gebrand om het tij te doen keren met zijn gevallen grootmacht en is louter gefocust op het pakken van prijzen.

En tot slot vanuit Catalonië: FC Barcelona hoopt zich te versterken met een nieuwe spits. Volgens het Duitse SPORT1 moet Karim Adeyemi de Catalanen van een kwaliteitsimpuls voorzien. De negentienjarige Duitser speelt op dit moment nog voor RB Salzburg. Adeyemi is bezig aan een uitstekend seizoen voor de Oostenrijkse topclub. Dit seizoen staat de teller op vijftien goals en twee assists na 22 officiële wedstrijden, waarvan drie goals en één assists in de groepsfase van de Champions League.

Maakt Ziyech in het aankomende weekend een doelpunt voor Chelsea tegen Leicester City? Bij bet365 kun je je inzet verdrievoudigen!

Senesi gaat meer dan 25 miljoen opleveren

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
605+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
110+
Bayern München trekt grens: “Kan niet wachten tot Sint-juttemis”
23:29
256+
‘Ajax had Henderson helemaal niet nodig’
23:14
84+
‘Ten Hag richt pijlen op centrumspits Real Madrid’
22:48
25+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
745+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
82+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
283+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
590+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
336+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
476+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
149+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
108+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
485+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
325+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
244+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
591+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
72+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
99+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
40+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
116+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie