Kranten unaniem over beste én zwakste speler Oranje

Foto: Kranten unaniem over beste én zwakste speler Oranje

Gisteren greep het Nederlands elftal het WK 2022-ticket door met 2-0 te winnen van Noorwegen. Daags na de zege zijn de vaderlandse kranten unaniem: Steven Bergwijn was dé uitblinker met een goal en een assist, Davy Klaassen was de zwakste schakel in een niet al te imposante wedstrijd van Oranje.

Journalist Willem Vissers van De Volkskrant spreekt van ‘een duel met monumentale saaiheid’ in De Kuip. “Het leek alsof de spanning het Nederlands elftal de adem benam, alsof voetballen opeens iets moeilijks was dat ze nog maar een paar keer hadden gedaan, in plaats van hun beroep. Zo slecht als Oranje voetbalde, minder dan onder Frank de Boer bij wijze van spreken, hoewel dat ook bijna onmogelijk is. De verlossing na de in speltechnisch opzicht afzichtelijke wedstrijd uitte zich in innige omhelzingen en een blik naar boven, waar Louis van Gaal met een gebroken heup in de skybox zat en concludeerde dat het goed was zo, althans qua resultaat. Bergwijn was de opvallendste speler, met een paar bruikbare voorzetten, een goal en een assist.”

In De Telegraaf kreeg Bergwijn met een 8 het hoogste cijfer, Klaassen met een 4.5 de laagste. “Van alle elf was Bergwijn de beste. Zijn acties en zijn passes waren goed. Hij beloonde zichzelf in de slotfase met een prima goal en een even goede assist op Memphis. Daaruit blijkt ook dat ze elkaar wat gunnen voorin. Het lijkt wel goed te zitten qua sfeer.” En over Klaassen: “Vooral in de tweede helft zakte hij veel te ver weg.”

Bergwijn lichtpuntje in saai duel

Fabian van der Poll van het NRC vond de wedstrijd ‘niet om aan te gluren’. “Wat Van Gaal zag, moet hem zorgen baren. Nederland had de bal, maar behalve een mooi balbezitspercentage leverde het niets op. Het was tam voetbal, gevaarloos heen en weer geschuif met een bal waar niemand werkelijk raad mee wist. Terwijl rechtsback Denzel Dumfries met een onzichtbare lijn leek te zijn vastgeketend, zo weinig als hij durfde op te stomen, wilde Depay juist heel graag. Maar zijn solo’s en schoten smoren.”

Verder stak het Algemeen Dagblad de loftrompet met name uit voor Virgil van Dijk, die zijn eerste WK mee mag gaan maken bij Oranje. “Stel je toch voor dat de WK-missie deze keer weer was mislukt. De interlandcarrière van Van Dijk was dan straks in de geschiedenis van Oranje definitief een voetnoot geworden. Van Dijk coachte zijn ploeggenoten alsof hij in De Kuip een militaire operatie in onherbergzaam gebied leidde. Korte commando’s. Duidelijke richtlijnen. Staccato stijl. Wat Oranje gisteren nodig had waren taakbewuste spelers. Een taakbewust elftal. En ook een grote baas die dat nu negentig minuten lang overtuigend bewaakte vanaf zijn centrale positie achterin.”

Lof voor Louis

Tot slot is het dagblad Trouw lyrisch over Louis van Gaal, die zijn manschappen vanuit de skybox ‘met verve aanvoerde’. “Vooral de tactische discipline die Nederland gisteravond toonde, mag op het conto van Van Gaal worden ­geschreven. Terwijl zijn spelers op het veld een rondedansje maakten, verbeet hij in de rolstoel de pijn van dat gebroken botje in zijn heup. Het eerste deel van zijn missie in zijn derde termijn als bondscoach is geslaagd. Net als in 2014 gaat hij Oranje op een WK leiden.”

Eindigt Bergwijn met Tottenham in de top-4 van Engeland? 8x je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Bergwijn was de beste gisteren

  • Eens
  • Oneens
787+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:17
20+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Misschien beter naar grotere competitie gaan’
12:00
44+
Treuzelend Ajax wéér in de problemen
11:45
35+
Vertrekt Frenkie de Jong dan toch bij Barcelona?
11:29
11+
‘Davies moet nog een jaar wachten op toptransfer’
11:16
11+
Mario Gómez plaatst Neuer naast Messi
10:57
80+
Johan Derksen niet te spreken over NOS-verslaggever: “Hij vindt ook nog dat hij heel goed is”
10:37
101+
‘Nieuwe geïnteresseerde in Gravenberch’
10:20
22+
“De KNVB-beker is een soort antipool van de Super League geworden”
10:07
38+
Cillessen wil geschiedenis schrijven met NEC
10:00
44+
Legendes offeren zich op voor het goede doel: “3 dagen spierpijn”
09:44
110+
‘Opvolger Ten Hag staat klaar’
09:19
63+
‘Van Bommel op lijstje van Italiaanse topclub’
09:05
35+
AS Roma voelt zich benadeeld door Italiaanse bond
09:00
52+
Legends blikken exclusief vooruit op bijzonder duel met Ajax
08:42
34+
Blinker kijkt met plezier naar de buitenspelers van Feyenoord
08:19
78+
Hancko over moeizaam begin van zijn carrière: “Ik voelde me de flop van de Serie A”
23:36
180+
Kieft laakt Barça: “Helemaal niet zo goed elftal”
23:30
271+
“Bijlow gaat na de bekerfinale weer keepen”
23:14
234+
Verweij tipt Ajax-leiding: “Een verbetering”
23:02
557+
‘Gemeente draait Feyenoord de nek om’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie