‘Blij dat Van Gaal mijn basisplaats heeft overleefd’

Foto: ‘Blij dat Van Gaal mijn basisplaats heeft overleefd’

Stefan de Vrij raakte geblesseerd aan zijn hamstring in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Oranje en Montenegro (2-2), waardoor Matthijs de Ligt opgetrommeld werd voor het allesbeslissende duel met Noorwegen (2-0). De Juventus-verdediger kwam geen moment in de problemen.

Dat zorgde wel voor enige opluchting bij de voormalige Ajax-aanvoerder, die zich na het laatste fluitsignaal voor de camera van de NOS meldde: “Er werd veel geschreven in de buitenwereld, de trainer valt, jongens vallen weg met blessures en je speelt 2-2 tegen Montenegro. Dan komt er druk op deze wedstrijd doordat we het niet afmaken in Montenegro. We hebben vandaag laten zien voor elkaar te kunnen vechten. Het was geen perfecte wedstrijd, maar we hebben gecontroleerd gespeeld en op de juiste momenten toegeslagen.”

Teamspeler

Onder Van Gaal is hij zijn basisstek kwijtgeraakt aan De Vrij: “Ik probeer een teamspeler te zijn en als iemand anders de voorkeur krijgt, dan moet je diegene steunen en op de training je best blijven doen. Stefan en Virgil hebben het gewoon goed gedaan. Ik moest er nu klaar voor zijn.”

“Ik ben blij dat de trainer niet alleen zijn val heeft overleefd, maar ook mijn basisplaats”, ging De Ligt verder. “Van Gaal was ongelooflijk blij. We zijn samen aan iets begonnen en we hebben veel respect voor hem. We zien het ook alsof we hem een WK kunnen schenken. De trainer heeft het goed gedaan als je kijkt naar waar we zijn begonnen en waar we nu staan.”

Frenkie

Zijn ‘Ajax-maatje’ Frenkie de Jong ging in op de festiviteiten in de Oranje-kleedkamer: “Ik ben normaal heel rustig, maar als je het WK haalt, mag je wel even een feestje vieren. Ja, de spanning zat er wel op. Je denkt dan toch: shit, hadden we het niet eerder moeten afmaken. Je blijft positief, maar je weet ook: er hoeft maar één bal verkeerd te vallen en je bent eruit.”

Wordt De Ligt dit seizoen nog Serie A-kampioen met Juventus? De odd is inmiddels 10.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

De Ligt of De Vrij?

  • De Ligt
  • De Vrij
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie